Thor: Love and Thunder får sin första trailer

Igår släppte Marvel den första trailern till Thor: Love and Thunder. Detta är den fjärde filmen i MCU som fokuserar på Thor. Filmen är regisserad av Taiki Waititi, som även regisserade den tredje filmen, Thor: Ragnarok.

Handling

Thor har en identitetskris. Efter Avengers: Endgame gav han över hela New Asgards styre till Valkyrie och följde med The Guardians of the Galaxy ut i rymden för att hitta en ny plats i universumet. Han går ner i vikt, möter Korg i Sakaar, har en diskussion med Star-Lord där Peter säger att allt man behöver göra när man känner sig vilsen är att se de man älskar i ögonen: allt detta medan Sweet Child O’ Mine spelar i bakgrunden.

Det är inte tydligt hur stor del The Guardians of the Galaxy kommer att ha i filmen. Kanske kommer de bara vara med i början, kanske hänger de med ända till slutet. Man vet aldrig med Marvel-filmer: Doctor Strange hade en stor roll i Spider-Man: No Way Home, och Captain America: Civil War var nästan lika mycket en Tony Stark-film som det var en Steve Rogers-film.

Ingen Loki(?)

Detta är den första Thor-filmen där hans bror Loki, spelad av Tom Hiddleston, inte kommer att vara med. Thor och Lokis brödraskap har varit en väldigt stor del av Thors karaktärsresa ända sedan hans första film, så det känns konstigt att ha en Thor-film utan honom. Dock vet vi som tittare att det nuförtiden finns flera levande versioner av Loki efter att multiversumet skapades. Man vet aldrig vad after credit-scenerna kommer att vara…

Skådespelarna

Som vanligt kommer Chris Hemsworth att spela huvudrollen som Thor. Med honom kommer även bland annat Waititi, Chris Pratt, Natalie Portman och Tessa Thompson att återkomma som karaktärerna Korg, Star-Lord, Jane Foster och Valkyrie. Christian Bale (Batman Begins (2005)) kommer att göra sin debut i MCU som Gorr the God Butcher.

///

Thor: Love and Thunder kommer ut i juli. Först har Marvel-fans Doctor Strange: Multitude of Madness, som kommer ut i maj, att se fram emot. Missa inte den!

Om Jill Johansson 389 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).