Recension: Scream (2022)

Scream

Det är dags att skrika igen. Scream följer tacksamt i spåren efter den första delen, som kom ut 1996. Att det är mer av samma gamla story gör inget, det är trots allt vad vi som gillade Scream från början vill ha.

Wes Craven, som tyvärr gick ur tiden 2015, är kanske mest känd för Terror på Elm Street, men på senare år är det Scream han associerades med. Visst är det enkel underhållning, med tonåringar som är hopplöst förälskade i varandra och med en galen mördare (eller två) som härjar runt med kniv iklädd Ghostface-masken.

Samma sak gäller Scream i 2022 års version. I fokus står de två systrarna Tara (Jenny Ortega) och Sam (Melissa Barrera). Som vanligt har knivattackerna från Ghostface att göra med något från det förflutna, och Sam har tveklöst ett band till gamle Billy Loomis (Skeet Ulrich).

Storyn är inget som man behöver lägga pannan i djupa veck över, det handlar helt enkelt om att ta reda på vem som är mördaren bakom masken och bland alla karaktärer som dyker upp kan det vara precis vem som helst.

Nya Scream-filmen har egentligen inte mycket nytt att erbjuda, ändå är det en rätt underhållande film – inte minst på grund av alla skådespelare som gör Scream till en klassisk tonårs-skräckis. Vi får också återse de gamla skådisarna Neve Campbell, David Arquette och Courtney Cox. Extra kul är det att se Dennis Quaids son Jack Quaid i rollen som Sams pojkvän.

Filmen är något för lång och som sagt är det inga nyheter vi får, men det blir ändå ett medelbetyg som faktiskt lutade mot en fyra men föll på målsnöret.

Betyg: 3

Fakta Scream

Recenserad på: Blu-ray
Längd: 1h54m
Regissör: Matt Bettinelli-Olpin och Tyler Gillett