Insomniac släpper ny trailer till Ratchet & Clank: Rift Apart

Insomniac har släppt en en ny trailer för Ratchet & Clank: Rift Apart. Trailern ger ett djupare insikt om den mystiska tjej-lombaxen som har Insomniac har visat ända sedan spelet först blev presenterat.

Trailerns innehåll

Lombaxens namn är Rivet och det är den kända röstskådespelaren Jennifer Hale (Mass Effect-serien (2007-2012), Dragon Age: Inquisition (2014) som lånar sin röst till karaktären. Rivet kommer från ett universum där Nefarious alltid vinner. Hon möter Clank och bär runt honom på samma sätt som Ratchett har gjort i de föregående spelen. Trailern visar även en hel del gameplay, där man kan se både Rivet och Ratchett utforska vackra omgivningar.

Ny presentation på torsdag

Sony och Insomniac har gått ut med att de kommer att ha en presentation nu på torsdag, den 29 april, där Ratchett & Clank: Rift Apart kommer att stå i fokus. Presentationen kommer att vara mellan 20:00 – 23:00 och kommer bland annat att innehålla 15 minuter av ny gameplay.

Ratchett & Clank-serien

Ratchett & Clank är en PlayStation-serie består för tillfället av 15 spel släppta mellan 2002 och 2013. Rift Apart kommer att vara det sextonde spelet i serien. Spelen har en blandning av plattforming, action och rollspels-gameplay som visas i ett tredje-personsperspektiv. Serien är särskilt känd för att ha ett stort arsenal av vapen att välja mellan.

Serien utspelar sig i ett science fiction-universum och följer Ratchett, en mekaniker som är del av en ras av kattliknande humanoider som kallas för lombax, och Clank, en robot med känslor, när de reser runt sitt universum och skyddar det goda mot det onda.

Trots att Ratchett & Clank-serien har funnits ända sedan 2002 så har röstsskådespelarna för huvudkaraktärerna i princip varit samma personer genom åren. I första spelet hade Mikey Kelley rösten till Ratchett, men efter det har det varit James Arnold Taylor. Clank har spelats av David Kaye i alla spelen. I Rift Apart kommer de båda att upprepa sina roller.

///

Ratchett & Clank: Rift Apart kommer att vara exklusivt till PlayStation 5.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).