Christian Dailey släpper ny konceptkonst till Dragon Age 4

Konceptkonst för Dragon Age 4 som släppts av den verkställande producenten Christian Dailey visar att Grey Wardens kommer att vara mycket relevanta i spelet.

Grey Wardens spelar en stor roll i Dragon Age-världen. De är en helig order och de enda som kan skydda världen mot archdemons och deras darkspawn. I Dragon Age: Origins låg de i centrum av berättelsen. Var du än valde att börja i landet Ferelden så spelar du som en Grey Warden. I Dragon Age 2 och Dragon Age: Inquisition har Grey Wardens en mindre roll, men är fortfarande relevanta för berättelserna. Nu verkar det alltså som att de kommer att ligga i fokus igen och i Tevinter av alla ställen. Förutom Tevinter verkar det också som att spelarna kanske kommer att få besöka Antiva och Rivain.

Det ska bli intressant att se vad BioWare kommer att göra med spelet, särskilt som att de har övergivit multiplayer idéen som många fans var oroliga över. Anledningarna bakom beslutet verkar ha varit både att det inte fanns något vidare positiv respons från fansen, och att Respawns Entertainments Star Wars Jedi: Fallen Order sålde över 10 miljoner kopior när det kom ut.

Dragon Age-serien

Dragon Age är en RGP-serie som för tillfället består av tre spel, Dragon Age: Origins (2009), Dragon Age 2 (2011) och Dragon Age: Inquisition (2014). Serien är publicerad av Electronic Arts och utvecklat av BioWare. Spelen går att spela på Microsoft Windows, Xbox 360, PlayStation 3, Mac OS X, PlayStation 4 och Xbox One.

Serien utspelar sig i fantasy-världen Thedas, som består av länderna Anderfels, Antiva, Ferelden, Free Marches, Nevarra, Orlais, Par Vollen, Rivain och Tevinter. Förutom människor finns det även alver, dvärgar och qunari (långa humanoider med oxhorn). Alla raserna har sina egna historier, krig och religioner. Med dina val kommer du vara tvungen att ta sidor i konflikter, bli vän, fiende eller älskare med dina följeslagare, och till och med bestämma över karaktärers liv och död.

///

Håll ögonen öppna efter mer nyheter om Dragon Age 4 i framtiden.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).