Jonathan Groff har roll i den kommande säsongen av Doctor Who

Broadway-stjärnan och skådespelaren Jonathan Groff (Frozen, Mindhunter, Hamilton) har fått en roll i den kommande säsongen av Doctor Who. Doctor Who återvänder nu i november med tre specialepisoder där David Tennant, som för flera år sedan spelade den älskade Tioende Doktorn, återvänder till serien, den här gången som den Fjortonde Doktorn. Dessa episoder sammanfaller med showens 60års-dag. Ncuti Gatwas första episod som den Femtonde Doktorn kommer också att sändas under samma tidsperiod.

Det har ännu inte avslöjats vilken roll Groff kommer att spela (en av de få ledtrådarna som givits är att rollen kommer att vara en av Doktorns farligaste fiender), men skådespelaren har visat stor entusiasm över rollen han fått och har också talat öppet om hur mycket han ser fram emot att se Gatwa som den nya Doktorn. ”I am so thrilled to jump into the extraordinary mind of Russell T. Davies and watch the incredible Ncuti Gatwa soar in this iconic role,” sade Groff i ett uttalande.

De andra medarbetarna på sci-fi-showen har även de visat hur glada de är över att ha Groff ombord. ”This is an incredible coup, and a great honor, to get such a huge star striding on our set,” var Davies kommentar.

Medskådespelare

Gatwa fick rollen som den Femtonde Doktorn i maj förra året efter att ha avslutat sin roll i Netflix-serien Sex Education. Hon kommer att vara den fjärde skottska Doktorn (de tre före honom var Sylvester McCoy, David Tenant och Peter Capaldi.

Förutom Groff och Gatwa kommer även dragshowstjärnan Jinkx Monsoon att vara med i serien.

Var kan man titta på säsongen?

I Storbritannien och Irland kommer Doctor Who endast att visas på BBC. För alla andra runtom i världen kommer Disney+ vara enda platsen man kan titta på de nya säsongerna.

///

Håll ögonen öppna för fler nyheter om den kommande säsongen av Doctor Who!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).