Warner Bros. släpper ny affisch till The Matrix: Resurrections

Warner Bros. har släppt en ny affisch om deras kommande storfilm The Matrix Resurrections. Filmen kommer ut på bio och HBO Max den 22 december. Det har spekulerats på nätet om The Matrix: Resurrection kommer att vara den första filmen i en ny trilogi, men ingenting har blivit bekräftat än. Du kan titta på affischen här.

Affischen avslöjar inte mycket ny information om filmen. Dess fokus är istället att hypa upp fansen med de fem karaktärerna som filmen handlar om, särskilt eftersom både Neo och Trinity båda är iklädda kläder som liknar deras ikoniska Matrix-stil i de tre första filmerna.

Skådespelare och regissör

The Matrix: Resurrections har Keanu Reeves, Carrie Anne Moss, Yahya Abdul-Mateen II (Watchmen), Jessica Henwick (Underwater), Ellen Hollman (Spartacus), Jonathan Groff (Mindhunter), Priyanka Chopra (We Can Be Heroes och Daniel Bernhardt (Birds of Prey) i rollerna. Den fjärde filmen i Matrix-serien är regisserad av Lana Wachowski. Hennes syster Lana var inte med och regisserade den här gången, eftersom hon inte var intresserad av att återkomma till Matrix-världen.

Matrix-trilogin

Matrix-trilogin kom ut mellan 1999-2003 och följde Neos resa från det att han upptäckte att världen han levde i var en datasimulation kallad The Matrix skapad av en robotras för att hålla människor som batterier till att han blev Den Utvalde som gjorde det möjligt för robotarna och människorna att sluta fred med varandra. Alla filmerna var regisserade och skrivna av Wachowski-systrarna.

Lana och Lilly Wachowsky

The Matrix var Wachowski-systrarnas andra filmprojekt och var filmen som kickstartade deras karriär. Efter att trilogin var färdig arbetade de många år ihop på olika filmer och serier, som t. ex. V for Vendetta, Cloud Atlas, Jupiter Ascending och Sense8. Det var när de gjorde Sense8 som systrarna bestämde sig för att de inte längre ville vara kända som Wachowski-systrarna. Nuförtiden jobbar de på separata projekt för att sätta sina spår i filmvärlden som Lilly och Lana.

///

Bara lite mer än en månad kvar till The Matrix: Resurrections kommer på bio. Håll ögonen öppna för fler nyheter.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).