Speedlink lanserar ny musmatta

Speedlink, ett av Europas ledande varumärken för tillbehör till PC- och tv-spelkonsoler, har lanserat en ny musmatta med antimikrobiell teknik från det svenska företaget Polygiene.

HI-GENIC-musmatta är utformad för privat bruk, på kontor där många rör sig och offentliga utrymmen. Den har en robust men mjuk textil yta som är lämplig för alla mus-sensorer. Tack vare halkskyddet undertill musmattan glider den inte runt, även på släta ytor.

För att ge användaren hygieniskt skydd är musmattan behandlad med Polygiene ViralOff, en textilbehandling som minskar mikroorganismer med över 99% på materialet.

Tekniken blev introducerad förra året som svar på den växande efterfrågan på antimikrobiella lösningar som pandemin utlöste. För att utveckla behandlingen återvände Polygiene till sina rötter inom hälso- och sjukvård.

Polygiene ViralOff kan användas för att behandla ansiktsmasker, skyddskläder och annan utrustning som används av både medicinsk personal och allmänheten, där funktionaliteten är relevant. Några exempel är handskar och ansiktsmasker, samt lakan och till och med möbler i offentliga utrymmen och transporter. Mängden applikationer ökar ständigt och sträcker sig nu till nya områden som e-sport och spelbranschen.

Kommentarer om produkten

Thomas Weber, chef för produktutveckling, uttalade sig om varför Speedlink valde att samarbeta med Polygiene. ”ViralOff-ytbehandlingen för vår nya HI-GENIC-musmatta adderar värde till en praktisk produkt och gör den än mer användbar,” säger han.

Produktion av Polygiene-behandlingar sker inom Europa, och företagets teknologier är Oeko-Tex Eco Passport-certifierade. Weber säger att detta ”gjorde beslutet för samarbetet enkelt för oss.”

Polygiene VP Commercial Operations EMEA Haymo Strubel kommenterar: ”Den nuvarande pandemin har ökat allmänhetens medvetenhet om virus och bakterier och även ökat samhällets medvetenhet om hygien som en relevant fråga. Polygiene erbjuder rätt lösningar på många aktuella utmaningar med sina unika och hållbara produkter. Vi har noga följt den imponerande utvecklingen av e-sport på bred internationell nivå och är mycket glada över att det första gemensamma projektet med Speedlink nu har genomförts på ett framgångsrikt sätt. Polygiene erbjuder en mängd applikationsmöjligheter på textilier men kan även appliceras på en mängd olika hårda ytor. Vi ser fram emot ett antal nya projekt med Speedlink framöver.”

///

Om du är intresserad av produkten kan du hitta mer information här.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).