Jurassic World 3 får filmtitel och går in i produktion

Vi har nu fått reda på vad den tredje filmen i Jurassic World-trilogin kommer att heta: Jurassic World: Dominion. Filmen har precis gått in i produktion.

Handling

Det finns inte mycket om vad handlingen kommer att vara. Men kortfilmen Battle at Big Rock (2019) ger en inblick på vad som har hänt efter Fallen World (2018). Vi vet att det nu finns dinosaurier som springer lösa i USA, och att de dessutom har börjat fortplanta sig och införa sig i nutidens näringskedja. Vi vet också att en hel del dinosaurier såldes till typerna som deltog i auktionen. Därför finns det risk att ännu fler muterade dinosaurier dyker upp.

Den stora skillnaden mellan den sista filmen och de föregående är att det nu inte finns några fysiska begränsningar för dinosaurierna att röra sig på. Med andra ord finns det ingen ö att fly ifrån. Förutom i slutet av The Lost World: Jurassic Park (1997), när T-Rexen bryter sig lös och klampar runt i San Diego, har ingen dinosaurie varit lös på fastlandet.

Du kan titta på Battle at Big Rock här.

Roller

Jake Johnson och Omar Sy dyker upp i filmen och spelar samma roller som de spelade i Jurassic World (2015). Dessutom kommer Laura Dern, Sam Neil, och Jeff Goldblum att återvända i sina roller som Ellie Sattler, Alan Grant och Ian Malcolm.

Regissören Colin Trevorrow

Colin Trevorrow, som regisserade den första Jurassic World, kommer tillbaka för att regissera den sista filmen. Han säger att han hoppas kunna föra tillbaka filmen till dess mer sci-fi-aktiga rötter. Trevorrow beskriver filmerna i trilogin så här: ”Om jag kunde kontextualisera varje film skulle jag säga att Jurassic World var en action-äventyrsfilm, Fallen Kingdom var en skräck-spänningsfilm och Dominion kommer att vara en science thriller, precis som Jurassic Park (1993) var.”

Vi får se om Trevorrow lyckas sammanföra dinosauriernas vilda tillstånd med känslan från den första filmen.

///

Filmen beräknas komma på bio den 11 juni 2021.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).