Vad är hett i spelvärlden 2020?

Källa: Pexels

För en tid sedan tog vi steget in i ett nytt decennium och således startades en ny tidsera i alla möjliga sammanhang – inte minst inom spelvärlden. Så vilka typer av spel dominerar egentligen år 2020? Läs mer för tre heta speltips!

Datorspel en tidlös storfavorit

Att roa sig med datorspel har varit omåttligt populärt sedan det första publika datorspelet “Tennis for Two” lanserades redan år 1958. Idag är förstås teknologin bakom grafik och spelupplevelse betydligt mer avancerad, där en framväxande digitalisering möjliggör design och funktion av högsta klass. Klassiska datorspel som förutspås stå starka även i år är klassiker Dota 2, League of Legends, Heroes of the Storm, Starcraft II, Lord of the Rings Online, Tera och Wildstar. Samtliga av dessa spel är helt gratis att spela på. 

Dessutom kommer en uppsjö av rykande färska datorspel lanseras under året. Ett spel som bara inte får missas under 2020 är Cyberpunk 2077, som beräknas lanseras den 16 april. Produktionen beskrivs som futuristisk, där temat är transhumanism i en öppen-värld stuk. Halo Infinite är ett annat spel att se fram emot, där vi får fortsätta styrka protagonisten Master Chief i en gigantisk ringvärld. Lanseringen sker någon gång under vintern 2020, exakt datum är ännu inte publikt. 

Att spela på sport online växer i popularitet

Sportsbetting på nätet introducerades i samband med att casinon och sportsbooks etablerades i begynnelsen av 2000-talet och idag är intresset för odds online stort. För sportfantasten är denna speltyp ett kul sätt att kombinera intresset med vadslagning. Genom sportbetting kan man lägga spel på både lokala och internationella matcher, där odds exempelvis finns presenterade för vilket lag som vinner, vem som gör flest mål och en rad andra möjliga utfall.

På många spelsajter erbjuds särskilda erbjudanden och oddskampanjer, exempelvis på bonusfinder Sverige. Sådana erbjudanden kan användas i samband med spel på aktuella matcher och ligor, där spelaren har möjlighet att spela både på klassiskt vis och via live betting i realtid. Förutom de mer klassiska sportevenemangen, finns även möjlighet att lägga spel på esport som FIFA och CS, samt evenemang som Eurovision Song Contest och Presidentvalet i USA.

Källa: Pexels

Virtual Reality ger en autentisk spelupplevelse

Begreppet Virtual Reality blir allt mer populärt bland gemene man. Virtual Reality, ofta förkortat till VR, gör det möjligt att med hjälp av ett par speciella vr-glasögon träda in i en verklighetstrogen värld som många menar ger en alldeles särskild spelupplevelse.

År 2017 etablerades Stockholm VR Center, en fysisk spelhall med fokus på virtual reality, i Stockholm. Vill man testa på spel med virtual reality rekommenderas ett besök, där 35 olika vr-spel finns att tillgå. Har man fått blodad tand och vill uppleva VR hemifrån, finns specialdesignade spel i virtual reality att köpa i diverse elektronik- och spelbutiker. Notera att man då behöver införskaffa ett par vr-glasögon. 

Prognosen för spelandet år 2020 ser onekligen lovande ut! Det blir spännande att se de evenutella innovationer som kan komma att förhöja upplevelsen av digitala spel ännu lite till under årets gång.