Recension: Gemini Man (2019)

Will Smith in Gemini Man from Paramount Pictures, Skydance and Jerry Bruckheimer Films.

Will Smith spelar lönnmördaren Henry Brogan, som själv blir jagad av … sig själv. Ang Lee han kan skapa actionfilmer som ingen annan.

Will Smith är alltid Will Smith. Du vet vad du får. Även om han gett sig på lite djupare roller är det i action- och humorfilmer han hör hemma. Eller ännu hellre, actionfilmer med humor. Vilket det är frågan om här.

Henry Brogan är en lönnmördare med samvete, men något samvete har inte organisationen som beställer morden. Vilket betyder att när Brogans samvete ställer till det för uppdragsgivarna så skickar de en annan lönnmördare efter honom.

Det är ingen spoiler att berätta att det är en klon av Brogan som får i uppdraget att jaga honom, så mycket får man reda på genom att bara se trailern. Och klonen är oerhört välgjord, i form av en yngre Will Smith som det är väldigt svårt att se att det är CGI som använts. Vissa scener blir det mer tydligt i, men generellt sett är den datorgenererade Smith väldigt lik originalet.

På sin flykt undan sig själv får Henry Brogan sällskap av Danny Zakarweski (Mary Elizabeth Winstead), som jag senast såg i 10 Cloverfield Lane. Här är hon inte lika handlingsförlamad som i kamp med John Goodman, och gör en bra insats i sitt skådespelande.

Will Smith as ”Junior” and ”Henry” in Gemini Man from Paramount Pictures, Skydance and Jerry Bruckheimer Films.

Sedan är det inte för skådespelandet någon vill se Gemini Man. Det är för att det är en actionfilm med lagom humor och en handling där skurkarna är de som borde vara de goda. Clive Owen, en högst respekterad skådespelare enligt mitt sätt att se saken, gör ett bra jobb som den lagom psykopatiske Clay Varris.

Filmen bjuder visserligen inte på så många överraskningar. Däremot är det en underhållande film som man inte behöver se två gånger för att förstå. Inte mycket nytt, men man har inte tråkigt när man ser filmen.

Betyg: 3/5