Kommande film: Alita – Battle Angel (2018)

James Cameron upphör aldrig att förvåna. Nu är det snart dags för hans senaste film, med en helt datoranimerad huvudperson. Alita: Battle Angel är baserad på  Yukito Kishiro’s manga Battle Angel Alita.

Filmen utspelas flera hundra år in i framtiden, där teknik och människa ibland är ett. Det ser ut att bli en fantastisk film, av trailern att döma. Alita (Rosa Salazar) hittas på en skrotgården i Iron City. Den som hittar henne är Ido (Christoph Waltz), en medlidande cyberläkare som tar den omedvetna cyborg Alita till sin klinik. När Alita vaknar har hon inget minne om vem hon är eller världen hon befinner sig i. Allt är nytt för henne och nu gäller det för henne att ta reda på vem hon är.

alita

LÄS MER: Officiell hemsida

Enligt Wikipedia har James Cameron använt sig av samma teknik han utvecklade för Avatar. Att använda en helt digital huvudskådespelare är förstås modigt, men det underlättar givetvis att Alita är en cyborg. Då är publiken förmodligen lite mer förlåtande, även om resultatet ser fantastiskt bra ut i trailern. Nu är det en mänsklig skådespelare som står för ansiktsuttryck och rörelser, men vem vet, skådespelare kanske inte är ett framtidsyrke.

Trailern hittar du nedan och och Alita: Battle Angel ser du på bio i december.

 

Medverkande skådespelare i Alita: Battle Angel är:

Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Mahershala Ali, Ed Skrein, Jackie Earle Haley, Keean Johnson

REGISSERAD AV
Robert Rodriguez

MANUS AV
James Cameron and Laeta Kalogridis

PRODUCERAD AV
James Cameron and Jon Landau

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.