Kommande film: Maggie (2015)

maggie

Maggie är den mänskligaste zombiefilmen någonsin, ska Arnold Schwarzenegger ha sagt om Maggie. Maggie handlar om – föga förvånande – just Maggie (Abigail Breslin) som blir infekterad av en zombiesmitta. Smittan förvandlar de drabbade till kannibaler och för Wade (Arnold Schwarzenegger) är det förstås katastrof att inse att hans dotter håller på att förvandlas. Alla föräldrars mardröm, minst sagt, även om just det här kanske inte tillhör det mest vanliga som föräldrar drömmer mardrömmar om. Tills efter man sett den här filmen måhända.

Helt klart är det intressant att zombiefilmer börjar fokusera lite mer på den mänskliga aspekten av eländet, snarare än att bara vara skräck. The Walking Dead må vara en TV-serie som drivs av action, men den tar upp de mänskliga reaktionerna på ett zombieutbrott på ett mycket bra sätt. Maggie ser, av trailern nedan att döma, också ut att utforska både lidande och hopp i en värld som håller på att gå under. Lite som These Final Hours gjorde och som vi hade hoppats att REC4 skulle ha gjort.

Den 22:e maj ska det vara dags för premiär av Maggie i Sverige. Fram till dess får du hålla till godo med:

 

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

3 kommentarer

Kommentarer är stängda.