Låna pengar direkt – går det?

Det här är ett sponsrat inlägg.

Det finns tillfällen i livet då man behöver pengar snabbt och då kan det vara bra att veta att det går att låna pengar direkt. Är man i en situation där man kanske riskerar en betalningsanmärkning eller av andra anledningar behöver pengar snabbt så kan det vara skönt att veta att det är möjligt med snabba lån.

Snabblån eller smslån som de också kallas är en form av lån som känns igen genom att det ofta inte är så stora summor det handlar om. Det kan vara allt från några tusen till tiotusen och återbetalningstiden brukar vara 30 dagar. Ett sådant här lån brukar vara ett alternativ om man har något som måste betalas snarast men man väntar på en lön eller någon annan utbetalning som inte har kommit än. Den här typen av lån brukar betalas ut direkt eller inom några timmar beroende på vilken bank man har. 

Att tänka på innan man tar ett lån

Innan man bestämmer sig för att ta ett lån finns det en hel del saker att tänka på för att lånet ska vara så fördelaktigt som möjligt. Det första man måste räkna på är om man har råd med de kostnader som ett lån för med sig. Har man inte det är det lätt att hamna i en situation där man både riskerar en betalningsanmärkning samt att hamna hos Kronofogden.

När man har bestämt sig för att ta ett lån så är det viktigt att jämföra långivare så att man får en så låg kostnad för sitt lån som möjligt. Det är också en god ide att endast låna de pengar man har behov för, alltså låna inte mer än du behöver för att betala för din oförutsedda utgift. 

Det är bra att inte göra för många kreditupplysningar hos Kredit Upplysningscentralen, alltså UC. De flesta banker och hyresvärdar använder sig nämligen av UC när de ska kontrollera kreditvärdigheten hos sina kunder. Har man för många upplysningar där riskerar man att stå utan lån och kontrakt på lägenhet. 

Vad gör man om man har svårt att betala tillbaka sitt lån?

Har man svårt att betala tillbaka sitt lån så brukar det gå att lösa bara man kontaktar sin långivare direkt och inte låter betalningarna ligga på hög. När man kontaktar sin långivare så informerar man om sin situation och ibland kan man få betalningsfria månader och man kan även få en lägre månadsavgift för att klara av sina avbetalningar.

Ett annat alternativ för att klara sina avbetalningar är att ta ett samlingslån. Då samlar du alla dina smålån i ett stort lån och då blir ofta räntan och avgifterna lägre. Det blir en lägre månadsavgift och eftersom det endast är en avbetalning så är det svårt att missa den och riskera att få betala dröjsmålsavgift.