Bäst spelaktier du kan tjäna pengar på

Spelindustrin är en av de största i världen, och den expanderar hela tiden. Industrin är en av de som har haft stark tillväxt på börsen under pandemin, då fler är hemma och är i behov av digital underhållning. Antalet spelare växer hela tiden och det är tydligt att den tillväxten inte kommer att gå över inom en snar framtid. Det bevisar att spelbranschen är uthållig med en konstant tillväxt. För extra information och kunskap kan du läsa InvestoRunners guide om tjäna pengar på spelaktier.

De bäst presterande aktierna inom spelindustrin

Spelföretag som spel efter spel adapterar sig till och lyssnar på spelarnas behov är garanterade att ge stor avkastning till aktieägarna. Activision Blizzard (NASDAQ:ATVI), Take-Two Interactive (NASDAQ:TTWO), Capcom (OTC:CCOEF), Electronic Arts (NASDAQ:EA), och Zynga (NASDAQ:ZNGA) framträder som rekommenderade investeringar för dig som vill tjäna pengar på aktier. Läs mer nedan om dessa företag:

Activision Blizzard

(NASDAQ:ATVI) är det största spelföretaget i hela världen i intäkter och har tre divisioner: Activision utvecklar mestadels för spelkonsoler, King Digital har stark fokus på mobilspel och Blizzard har skapat några av dem största spelen i PC världen. Dessa divisioner kombinerat gör Activision Blizzard till en av de mest värdefulla företagen inom spelvärlden.

De har skapat några av de mest nedladdade spelserierna någonsin, till exempel Call of Duty, World of Warcraft, Candy Crush Saga och Overwatch. Företaget var även en av de första att ge sig in i e-sportbranschen.

Take-Two Interactive

(NASDAQ:TTWO) är ett av spelföretagen som har haft störst tillväxt. Det är inte så konstigt med tanke på att de ligger bakom möjligtvis den största spelserien i världen, nämligen Grand Theft Auto. De utvecklade även Red Dead Redemption-serien som är ännu en bra presterande spelserie. Deras spel NBA 2K är en av ledarna i industrin inom sport spel. Företaget äger även flera mindre spelserier som hjälper deras tillväxt.

Spelutveckling är ett komplicerat och tidskrävande ämne, och det är ofta svårt att veta vad spelarna vill ha. Det har inte varit något större problem för Take-Two Interactive då de oftast levererar spel som är väldigt nära spelarens önskningar i den typen av spel de utvecklar.

Capcom

(OTC:CCOEF) har utvecklat en rad framgångsrika spel som har drivit upp deras aktiekurs. Inte bara har de utvecklat Monster Hunter och Resident Evil serierna, de äger även Devil May Cry, Mega Man och Street Fighter. Det finns många anledningar till att investera i denna japanska speljätte som har varit i industrin i flera årtionden. Företagets ledning är måna om sina aktieägare och betalar 30% av sin årliga vinst som utdelning.

Electronic Arts

(NASDAQ:EA) har sedan det bildades 1982 spelat en stor roll i att utveckla digital underhållning, och fortsätter att göra det än idag. Det är det näst största företaget i branschen baserat på intäkter och har en ledande position inom sport-relaterade spel. EA äger många populära spelserier. Det inkluderar FIFA, Madden NFL, Apex Legends, Battlefield och The Sims. I juni 2021 köpte EA upp Glu Mobile som visar att de är intresserade av att expandera till mobilsektorn, något som många säger är framtiden för gaming.

Zynga

(NASDAQ:ZNGA) är ett mer mobil-fokuserat företag som utvecklar och publicerar spel för iOS och Android. De började med spel man kunde spela i sin webbläsare genom Facebook. När spel för mobilen började ta fart hade företaget det lite tufft i början, men lyckades ändra sin affärsmodell. Företaget från Kalifornien har köpt upp andra företag för att expandera sin egna personal och sin lista av ägda speltitlar. Zynga äger ett flertal populära spel, inklusive CSR Racing, Empires & Puzzles, Toon Blast, Zynga Poker och Words with Friends. Det är svårt att tänka sig att Zynga inte har många hit-spel i sin framtid.