Shovel Knight: Pocket Dungeon får DLC under 2022

Shovel Knight: Pocket Dungeon kommer att få en DLC någon gång under 2022. Det var inte planerat från början, men teamet bakom Yacht Club har sagt att de älskade att jobba med Pocket Dungeon så mycket att de bestämde sig för att göra ännu fler pussel och släppa dem som en DLC.

Shovel Knight: Pocket Dungeon

Följ med Shovel Knight i djupet av Pocket Dungeon i ett actionpackat pusseläventyr som inget annat. Tillsammans med din mystiska guide Puzzle Knight kommer du att gräva dig igenom fiender, hitta ny utrustning och slåss mot bossar, några av dem med familjära ansikten. Upplev en berättelse fylld med spännande avslöjanden, spela som dina favoritriddare och utmana en vän i en pusseltävling.

Spelet är tillgängligt till Steam, Nintendo Switch och PlayStation 4.

Shovel Knight-serien

Shovel Knight: Pocket Dungeon är ett nytt spel i Shovel Knight-serien. Det första, Shovel Knight, kom ut 2014 efter en mycket framgångsrik Kickstarter-kampanj. Spelet är ett sidscrollande 2D-plattformsspel som har tagit inspiration från spelmekaniken och grafiken som användes i Nintendo Entertainment System (NES). Handlingen följer huvudkaraktären Shovel Knight i hans uppdrag att försvara sitt land mot den mystiska Enchantress och hennes hejdukar.

Nuförtiden är spelet klassat som en av de bästa spelen i modern tid. Spelet är tillgänglig till PC, Nintendo 3DS, Wii U, Nintendo Switch, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita och Xbox One.

I framtiden är ännu ett spel planerat att släppas: Shovel Knight Dig. Trots att de är väldigt olika från det första spelet i serien bekräftar Yacht Club officiellt att både Shovel Knight: Pocket Dungeon och Shovel Knight Dig är canon, men att ingen av den kan sägas vara en direkt efterföljare till det första spelet.

///

Om du vill veta mer om Shovel Knight: Pocket Dungeon kan du besöka Yacht Clubs hemsida här. Håll ögonen öppna för fler nyheter om spelet i framtiden!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).