Microsoft och Bethesda håller ett spelevent i juni

Det blir inget E3 i år, men detta betyder inte att det inte finns företag som vill presentera sina nya spel. Två av dessa företag är Microsoft och Bethesda, som kommer att hålla en gemensamt event nu i sommar där de presenterar sina kommande titlar. Eventet heter Xbox & Bethesda Games Showcase och kommer att äga rum den 12 juni.

Eventet kommer att sändas på ett antal olika plattformar (Youtube, Twitch, Twitter, Facebook och TikTok) i över trettio olika språk.

Fokus på Bethesda?

Trots att Bethesda är ett eget utvecklingsteam är det ägt av Microsoft. Dessutom är Bethesda inte det enda av Microsofts underföretag som kommer att introducera nyheter. Därför är det intressant att Microsoft har valt att namnge Bethesda specifikt. En anledning kan vara att Microsoft kommande storprojekt Starfield är skapat av Bethesda. En annan kan vara att just Bethesda har många projekt på gång som de vill presentera.

Andra spelevent

ESA ställde in E3 2022 tidigare i år, men förhoppningsvis kommer eventet tillbaka nästa år till Los Angeles. Geoff Keighley’s årliga Summer Game Fest kommer tillbaka i år: dock finns det ännu inga detaljer om vilka spel som kommer att bli presenterade. Gamescom förväntas också återvända i år. Håll ögonen öppna för fler nyheter gällande dessa event och andra spelevent som kan komma att ske.

Personliga förhoppningar

Mina personliga förhoppningar är att Bethesda ska släppa nyheten att de har beslutat sig för att göra The Evil Within 3. Det finns fortfarande frågor som behöver få svar efter det andra spelet som ett tredje, avslutande spel hade kunnat förklara (de som har spelat spelen skulle säkert hålla med om att det finns en särskild karaktär vars öde vi inte har fått veta än). Det har dessutom gått några år sedan The Evil Within 2, så om de ville presentera ett nytt kommande spel i serien hade detta varit en god tidpunkt. Vi får helt enkelt vänta och se!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).