Microsoft släpper Halo-trailer på The Game Awards den 9 december

Efter att ha visat en kort teasertrailer under Xboxs 20-årsjubileumsevent kommer Microsoft att släppa den första riktiga trailern till TV-serien Halo under The Game Awards den 9 december. Kiki Wolfkill, Halos transmediachef, bekräftade detta under en Halo-videoutsändning i fredags.

Trailerna syfte är att ge Halo-fans en stark känsla för den kommande TV-serien, som kommer ut på Paramount+ någon gång under 2022. Wolfkill bekräftar också att serien kommer att kunna streamas internationellt. Dock har de inte sagt hur serien kommer att vara tillgänglig för de internationella fansen.

Handling

För länge, länge sedan slogs den mäktiga rasen Forerunners mot en rymdparasit som kallades för Flood. Flood spred sig från ett intelligent liv till ett annat och lyckades överta stora delar av Vintergatan. När allt hopp började gå mot sitt slut skapade Forerunners Halo: ringformade megastrukturer och vapen som hade förmågan att förgöra allt intelligent liv i galaxen. Forerunners förlorade striden, aktiverade ringarna och försvann.

Hundratusentals år senare, under 2500-talet, har mänskligheten koloniserad många världar runtom galaxen, och spänningar uppstår mellan hemplaneten och kolonierna eftersom kolonierna vill . Mänskligheten är in krig med en religiös allians av rymdvarelser som kallas för Covenant. Det är i detta kaos som ringarna återupptäcks.

Handlingen följer Master Chief John-117, en av de få Spartaner (en typ av supersoldat som först skapades för att slå ner på rebeller från kolonierna, men som nu används som soldater mot Covenant) som överlevde Covenants senaste attack mot Jorden. Tillsammans med sin trogna AI Cortana finner sig Master Chief i stormens öga i konflikten mellan Jorden och Covenant.

Postproduktion

Teamet filmade färdigt serien i juli efter att ha blivit försenade på grund av Covid-19. Just nu är showen i postproduktionsfasen och teamet jobbar hårt på att bli färdiga med de visuella effekterna.

Skådespelare

Pablo Screiber (13 Hours (2016)) spelar Master Chief och Natasha McElhone (Californication (2007)) har rollen som Dr. Halsey. Jen Taylor kommer att spela Cortana, vilket är passande eftersom hon innan har varit rösten bakom den älskade AI:n i TV-spelen.

///

Håll ögonen öppna för fler nyheter om TV-serien Halo i framtiden!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).