Kojima Productions skapar nytt företag för att göra filmer, TV-serier och musik

Kojima Productions har precis meddelat att de kommer att skapa ett nytt företag som ska fokusera på att göra filmer, TV-serier och musik. Företaget kommer att ha sitt huvudkontor i Los Angeles och den 28-åriga PlayStation-veteranen Riley Russell har blivit anställd att leda företaget. Företagets mål är att expandera Kojima Productions till andra typer av media än TV-spel.

Kojima har alltid varit kopplat med TV-spel, men nu hoppas kunna ändra på detta med det nya företaget. Det finns flera goda anledningar till varför de har valt att expandera från TV-spel.

Snabbare resultat

Om man vill hålla sig relevant inom media är film en av de bästa och snabbaste sätten. Spel som Kojima Productions gillar att göra, med sceniska cutscenes, minnesvärda karaktärer och krånglig handling, tar tid att göra, mycket längre tid än en film. Vill de hålla sig mer relevanta måste de därför använda ett medium som ger snabbare resultat.

Ge fans något nytt

De hoppas även kunna vissa sina fans att de kan göra mer än bara spel. Inte för att Kojima Production-fans bör vara förvånade över att företaget vill börja göra filmer. Några av deras bäst kända spel, Metal Gear och Death Stranding, är nästan filmer i sig själva. Särskilt Metal Gear-serien har flera gånger haft extremt långa cutscenes som inte kan beskrivas som någonting annat än dataanimerade filmscener.

Arbeta med skådespelare

De har också visat att de gillar att arbeta med skådespelare genom att använda extremt lika dataanimationer av bland annat Norman Reedus, Mads Mikkelsen och Guillermo Del Toro i Death Stranding. Skådespelarna gav även karaktärerna sina röster, vilket gav spelet ännu mer intrycket av att vara en film, särskilt för de som är stora fans av Reedus och Mikkelsen, som båda är väldigt igenkännbara på grund av sitt ansikte och sin röst.

///

De har ännu inte presenterat några kommande projekt. Håll ögonen öppna för fler nyheter om Kojima Productions i framtiden!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).