Moon Studios svarar på frågor om Ori and the Will of the Wisps

Ori and the Will of the Wisps lanserades tidigare i år på Xbox One och PC och har spelats av över 2 miljoner människor. Spelet är ett 2D-platform-äventyrsspel utvecklat av Moon Studios och publicerat av Xbox Game Studios. Den är en efterföljare till Ori and the Blind Forest.

Kommer Ori and the Will of the Wisps till Switch?

Det första spelet blev släppt på Switch 2019 och fans har velat få svar på om efterföljaren också kommer att bli släppt på Switch. På en Reddit AMA besvarade Gennadiy Korol, Moon Studios ledande ingenjör, frågan. Svaret är ’antagligen inte’. Folket på Moon Studios är väldigt förtjusta i Switch, men att göra en port till konsolen skulle innebära många svårigheter och därför har de för tillfället inga planer om en Switch-version. ”Om det någonsin skulle hända kan jag säga att det skulle vara en extremt svår port att köra i 60fps,” säger Korol.

Inget tredje Ori-spel planerat för tillfället

På samma AMA förklarade Chris McEntee, Moon Studios ledande designer, att det för tillfället inte finns några planer på att göra ett tredje Ori-spel. ”Vi kände verkligen att vi berättade historien vi ville berätta med de två spelen. Vi har lämnat dörren på glänt för eventuella efterföljare, men just nu har vi inget att dela med oss av.”

Kommande projekt

Det verkar alltså som att det inte kommer att bli ett tredje Ori-spel. Däremot har Moon Studios ett annat projekt på lut. För tillfället finns det inte mycket information om det kommande projektet. En sak som dock har bekräftats är att spelet kommer att handla om människor och inte varelser som i Ori-spelen. Thomas Mahler, grundaren av Moon Studios, säger att det finns stora skillnader i hur man kan berätta en historia beroende på om karaktärerna är varelser eller människor. Han anser att det är lättare att tala om tunga ämnen och hemska erfarenheter om karaktärerna är varelser istället för människor. Därför har studion en hel del att tänka över innan de kan ge mer information om projektet.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).