Några program att se fram emot på SVT under hösten

Mer panik i tomteverkstan

I uppföljaren till julkalendersuccén Panik i Tomteverkstan träffar vi Tomten (Per Andersson) under lågsäsong. Tomtemor har tagit ut skilsmässa och Tomten lever varannan-vecka-liv med sina barn och försöker desperat få ihop vardagspusslet. Plötsligt en dag dyker Skogsrået (Alida Morberg) upp i byn och hon får Tomten att fullständigt tappa fattningen.

SVT Play fredag 1 oktober kl. 16.00 och SVT1 lördag 2 oktober kl 20.00

Världens värsta kungar

Ivan den förskräcklige, Caligula, Henrik XIII och Karl IX. Genom historien har vissa rötägg till kungar, kejsare och andra härskare plågat oss vanliga människor med fruktansvärda illdåd, märkliga lagar och sjuka påhitt. I programserien Världens värsta kungar ska Erik Ekstrand tillsammans med två modiga försökskaniner hoppa in i historien, som det kan ha gått till, och återuppleva några av världshistoriens mest omtalade figurer.

SVT Play fredag 15 oktober kl. 06.00 (SVT Barn söndag 17 oktober 19.05)

1 mot Sverige – direktsänd frågesport med Babben

Söndag 17 oktober är det premiär för 1 mot Sverige, en direktsänd frågesport som bygger på gissningsleken – kan en person slå hela Sverige? Programledare är Babben Larsson och vid hennes sida finns Farah Abadi och Erik Ekstrand. Frågorna är baserade på vetenskap och i varje program utförs sju roliga, knasiga och fascinerande experiment och utmaningar. I studion deltar en ensam tävlande, samtidigt som tv-publiken kan vara med och tävla live via DUO-appen.

SVT1 och på SVT Play söndag 17 oktober kl. 20.00

Kom och köp

I affären där vad som helst kan hända jobbar affärsinnehavaren David Sundin tillsammans med sina femåriga kollegor. Deras viktigaste uppgift är att alla kunder lämnar affären nöjda – för om de blir missnöjda så kanske de trycker på den röda knappen! Om de däremot är nöjda trycker de på den gröna knappen och då blir det dans och fest!

SVT Play måndag 27 september kl. 06.00

Otajmat

En ny dramaserie om att vara den perfekta duktiga flickan, om den outtalade konkurrensen bland tjejer och känslan av att inte känna sig tillräcklig eller passa in. Och insikten om att hur man än vrider och vänder på sig själv i verkligheten och på sociala medier så mår man i slutändan alltid bäst när man är sig själv. Seriens huvudperson är 12-åriga Katta som även kallas Katta Katastrof i skolan.

SVT Play måndag 8 november kl. 06.00

Om Jill Johansson 387 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).