Nördkultur utanför datorn

De flesta av oss som gillar dataspel, fantasy och film (för att ta några exempel) tar gärna med oss nördkulturen även utanför data- eller tv-skärmen. Men hur gör man om man älskar allt som är nördigt? Att besöka GameStop eller SF-bokhandeln har förstås sin charm. Men ibland vill man ju bara bli överraskad. Eller kanske behöver du en present till en vän, partner eller familjemedlem som är som galen i allt nördigt.

Ett suveränt alternativ är då en prenumeration på en så kallad subscription box. Dessa lådor kommer hem i brevlådan en gång i månaden eller kanske en gång i kvartalet. Oftast är det en löpande prenumeration precis som en vanlig bokklubb men med betydligt häftigare prylar.

Prenumerationer

Det finns en uppsjö av olika företag som ägnar sig åt dessa lådor med nördigt innehåll. De mest kända, och absolut största, är Loot Crate som erbjuder olika prenumerationer med ,mycket olika innehåll. En nackdel med Loot Crate är dock att de under senare tid har haft allt svårare att hålla tiden för sina leveranser.

Ett annat alternativ är My geek box som har ett liknande system som Loot Crate men med ett betydligt mindre utbud. Söker du efter något specifikt kan jag även rekommendera samlingssidor som Cratejoy som samlar prenumerationer från hela världen. Här finns inte bara nördiga prenumerationer utan allt mellan himmel och jord. Prefekt om du behöver presenter till de där människorna som ”har allt”. Tänk dock på att utländska paket som inte kommer från ett annat EU-land är belagda med både en hanteringsavgift plus extra skatt som måste betalas innan de skickas till dig.

Vill du se exempel på uppackning av några subscription boxes? Då är du välkommen att titta förbi på min Youtube-kanal. Där öppnar jag flera olika lådor och pratar om innehållet. Dessutom delar jag med mig av mina länkar vilket innebär att du kan få rabatt på din första beställning om du själv vill ha en likadan låda.

Om Diana Mossbring 16 artiklar
Till vardags frilansande copywriter och översättare. På fritiden spelfantast med förtjusning för både fysiska och digitala spel. Har genom åren samlat på mig en ganska imponerande samling och spelar gärna både AAA-titlar och indiespel från gamla, nya och okända spelutvecklare.