Nya speltrender att hålla koll på

Precis som alla andra stora industrier är spelindustrin en bransch som utvecklas snabbt och ständigt. Nya kommande trender, popularitet för vissa element i spelen och även spelarnas beteende ändras hela tiden. Idag ska vi ta en titt på några intressanta speltrender som helt klart är värda att hålla ett öga på om du har intresse för spel.

Fler spenderar pengar på spel

Vare sig det är pengar spenderade på onlinekasinon som bonusfinder.com, inköp av nya spel eller köp inne i spelen så spenderar allt fler pengar på denna hobby. Man kan till och med köpa T-shirts och små actionfigurer av spelkaraktärerna från sina favoritspel. Med tanke på att det är en så stor hobby är det inte alls konstigt att allt fler spenderar en del av sina inkomster på spel.

Streama medan man spelar

När man streamar medan man spelar introduceras ett socialt element i gaming som många annars saknat inom datorspelshobbyn. Och inte bara det, vissa lever till och med på sitt spelande genom att streama. Tjänster som Twitch och YouTube har bokstavligen gjort vanliga människor som oss till miljonärer. Folk gillar inte bara att spela, utan även att se andra som spelar deras favoritspel. En del streamare är inte ens bättre på spelet än den genomsnittliga spelaren, utan det handlar mer om att ha en gemenskap och bli underhållen av att se andra spela.

Virtuell verklighet

Området virtuell verklighet, eller “virtual reality” på engelska, är något som många spelutvecklare har börjat utforska, och många gamers är ivriga att se mer inom denna spelgenre. Spel med detta element öppnar så många möjligheter. Spel med virtuell verklighet är väldigt uppslukande och låter dig ofta leva som en avatar som du själv anpassar, vilket självklart är en viktig del av deras popularitet. I denna typ av spel kan du träffa andra människor, nästan som om du hade vart ute i den riktiga världen, men du kan hålla dig helt och hållet anonym och kan dessutom interagera med spelare som befinner sig på andra sidan jorden.

Mobilspelen tar över

Det är inte alla som har råd med TV och konsoler eller en gaminglaptop, och därför fokuserar många spelutvecklare alltmer på mobilspel och att skapa versioner av TV- och dataspel som fungerar på mobilen. Dessutom kan man ta med sin mobil och spela varsomhelst, som när man väntar på bussen eller har en kort paus under skoldagen och knappast har tid att dra fram spelkonsoler och TV. Många mobilspel kanske inte är lika uppslukande som dem du kan spela på större skärmar, men utan tvekan erbjuder de både underhållning och bekvämlighet.

Remakes och uppföljare av populära spel

Många spel får versioner 2 och 3, eftersom de redan har bevisats vara populära och redan har en fanbase som garanterat kommer att vara intresserade av att se allt nytt relaterat till sina favoritspel. Detta koncept har länge använts i Hollywood, och det är inte konstigt att spelindustrin också börjar implementera denna teknik.

Indiespel sprids över världen

Det har aldrig varit enklare att utveckla spel och dela dem med världen. Med så många plattformar att bygga spel på, och så många webbsidor där man kan dela sina spel med andra på internet, kan ambitiösa indie-spelutvecklare äntligen få sin chans att lysa. Med verktyg som Google- och Facebookannonser har man dessutom möjligheten att få sitt spel upptäckt av många människor utan att behöva jobba i ett stort team under ett stort företag som kommer att marknadsföra spelet när det är klart. Som individ eller en mindre grupp finns det mycket frihet i att utveckla spel. Med detta i åtanke hoppas vi få se fler och fler spännande indiespel på marknaden.