Nya Xbox Series X eller Playstation 5 – vilken vill du helst ha?

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar.

Snart är det dags för en ny kamp mellan spelkonsolernas ärkefiender. Xbox och Playstation kommer båda två med en ny uppdaterad version.

Frågan om vilken konsol som är kraftfullast kommer förmodligen att debatteras till dess att nästa version kommer. I slutänden hänger mycket på vad man har spelat tidigare, vilka spel man gillar – för det kommer en hel del unikt till varje konsol – och vilket gränssnitt man trivs bäst med. Dessutom behöver man alltid tänka på ljudnivå på konsolen, hållbarhet på tillbehören och om utbudet av spel passar resten av familjen.

Utöver detta är det förstås bra om den nya konsolen kan spela de gamla spelen, så att man slipper behålla sin gamla konsol.

Här kan du läsa mer om hur de nya konsolerna kommer att klara spela äldre spel – och det ser lovande ut.

Nu finns det en risk att man inte hinner få sin konsol till jul. Inte minst på grund av att det finns osäkerheter kring om konsolerna verkligen blir klara, men också för att det kommer vara många som vill lägga vantarna på sin nya favoritkonsol när den kommer ut.

Det slutgiltiga priset är fortfarande okänt, men det finns lite riktlinjer och eftersom vi i Sverige har ett starkt konsumentskydd vilket ger en bra ångerrätt kan du – så länge du läser köpvillkoren ordentligt – förboka din konsol redan nu.

Här hittar du länkar för att boka eller bevaka:

Köp Playstation 5 på CDON
Köp Xbox Series X på CDON