Nyheter inför E3

Som de flesta säkert vet pågår dataspelsmässan E3 just nu. Och precis som under föregående år har denna upplaga av mässan föregåtts av mängder av rykten och spekulationer. Det unika för i år är att många av ryktena verkar stämma. Mässan startar den 11:e juni men redan i förväg har ett flertal nyheter nått medierna.

För konsollfantasten finns goda nyheter i form av en ny Xbox som beräknas nå butikshyllorna 2020. Det innebär att ryktena om nästa generations spelkonsoller verkar stämma. Exakt vad denna nya Xbox klarar av återstår visserligen att se men det är värt att hålla ögonen öppna.

Nytt spel från From Soft

From Software har gått från klarhet till klarhet vilket de visade med jättesuccén Sekiro som släpptes under våren 2019. Detta spel har lockat nya fans till företagets spel och blivit populärare än många av deras tidigare releaser (som i ärlighetens namn också varit enormt populära). Strax före E3 började rykten snurra om ett nytt spel från From Soft vilket visade sig var helt sant.

Företaget har nämligen startat ett samarbete med författaren George R.R. Martin. Som de flesta förmodligen vet är det George R.R. Martin som ligger bakom de otroligt populära Game of Thrones-böckerna som var grunden till den minst lika populära tv-serien. Med andra ord finns det en hel del som talar för att detta kommer bli ett spel i världsklass. Än så länge går spelet under namnet Elden Ring. I dagsläget har spelet inget klart releasedatum.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kan nog vara ett av de mest efterlängtade och hypade spelen just nu. Hypen blev förstås ännu större när det under E3 meddelades att Keanu Reeves kommer var med i spelet. Releasedatum är satt till 16:e april 2020.

Risken med denna typ av hype är förstås att spelet riskerar att bli en besvikelse. Detta är något vi sett med ett flertal spel under de senaste åren. Framförallt spel som Cyberpunk 2077 som varit i produktion så länge. Men än så länge kan vi hoppas på ett riktigt häftigt cyberpunk-spel, något som länge saknats bland spelutbudet.

Förutom dessa stora nyheter meddelades även att Halo kommer att släppas till den nya Xbox-konsollen och dessutom meddelades att spelet Baldurs Gate äntligen ska få en uppföljare. Än så länge är inte releasdatum känt men utvecklarna, Larian Studios, meddelade att spelet kommer släppas till PC och den nya ”spelkonsollen” Google Stadia som just nu är under utveckling.

Fler nyheter kommer förmodligen att dyka upp under det att mässan pågår så just nu bör alla data- och konsollspelsintresserade hålla ögon och öron öppna.

Om Diana Mossbring 16 artiklar
Till vardags frilansande copywriter och översättare. På fritiden spelfantast med förtjusning för både fysiska och digitala spel. Har genom åren samlat på mig en ganska imponerande samling och spelar gärna både AAA-titlar och indiespel från gamla, nya och okända spelutvecklare.

1 trackback/pingback

  1. Nyheter inför E3 - Filmfeed

Kommentarer är stängda.