Recension: Röjar-Ralf kraschar internet (2018)

Röjar-Ralf kraschar internet

Efter succén Röjar-Ralf från 2012 kommer nu uppföljaren, där Röjar-Ralf kraschar internet…

Familjefilmer som tilltalar både stora och små är inte bara kul underhållning, de kan många gånger lära oss en hel del om livet. Den här gången är det internet som står i centrum och för den som inte visste så mycket om det världsomspännande nätet finns det en hel del att lära.

Samtidigt som det är en väldigt kul resa. Röjar-Ralf är ingen vanlig tecknad figur, han är en av flera figurer som lever i arkadspel. I Röjar-Ralf kraschar internet ger han sig av tillsammans med en av de andra figurerna – Vanilja – ut på internet efter att arkadhallens ägare skaffat en internetrouter. Och på internet kan allt hända.

Det blir inte bättre av att en flicka som spelade det spel som Vanilja lever för/i gjorde sönder ratten, och en reservratt är allt annat än lätt att hitta. Men på internet går det att söka reda på det mesta, och bara att se hur Röjar-Ralf och Vanilja försöker använda en sökmotor är underhållande så det räcker…

Äventyren ute på internet sker med både humor och värme, i bästa Röjar-Ralf-stil. Dock är filmen lite för lång och ibland känns en del avsnitt rätt krystade. Jag såg inte filmen med någon representant för huvudmålgruppen, men jag kan tänka mig att de mindre tappar intresset när det blir lite väl komplicerat tidvis och dessutom en aning för utdraget.

I slutänden är det förstås ett underhållande äventyr och det är svårt att inte roas av Röjar-Ralf och hans vänner. Totalt ett mer än godkänt betyg och en känsla av att jag i framtiden gärna ser mer av Röjar-Ralf.

Betyg: 4/5

Köp filmen på CDON.

Fakta Röjar-Ralf kraschar internet

Recenserad på: Blu-ray
Ljud: Dolby Digital 5.1, DTS HD – Master Audio 7.1
Bild: 16:9 Widescreen, HD 1080p, Widescreen (2.39:1)
Språk: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Längd (min): 112
Text: Danska, Finska, Norska, Svenska
Releasedatum: 2019-06-17
Regissör: Phil Johnston, Rich Moore
Åldersgräns: 7 år

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.