Övernaturliga fenomen i deckare

REKLAM. Det är inte särskilt ofta som man hittar övernaturliga fenomen i deckare, och faktum verkar vara att de flesta författare som skriver deckare inte har något övernaturligt med. Ibland kan man hitta en del religion och ibland finns det stråk av det övernaturliga. Som tur är finns det deckare som inte väjer för att inkludera övernaturliga fenomen. 

Visst kan man fundera över det övernaturliga och trots vetenskapens alla framsteg finns det mycket vi inte vet om världen. De riktigt stora frågorna, som vart vi kommer ifrån och vad som händer efter döden, får vi förmodligen aldrig svar på. Men visst är det roligt att läsa om sånt som är övernaturligt?

I boken Konstnären, om kriminalkommissarien John Romeo, kommer du definitivt i kontakt med övernaturliga fenomen. De tar aldrig över och finns där bara i utkanten, även om John Romeos förmåga att uppfatta ekon av känslor blir högst påtaglig när han besöker en mordplats. Han är inte någon klärvoajant som kan uppfatta framtiden, det är snarare så att han uppfattar minnen av det som har hänt, men bara i form av känslor och reaktioner. Hur han har fått förmågan är en gåta i den första berättelsen, men den som följer serien kommer att få veta mer.

LÄS MER: John Romeos hemsida

Vill du läsa Konstnären kan du köpa den på Adlibris eller Bokus:

John Romeo 1 – Konstnären – Adlibris
John Romeo 1 – Konstnären – Bokus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om John Romeo

John Romeo är kriminalkommissarie vid Göteborgspolisen. Han lever ensam, arbetar hårt och super ner sig för att döva sin underliga förmåga att kunna uppfatta minnen av känslor. John är född och uppvuxen i Göteborg, men staden i hans värld är långt ifrån Göteborg i vår värld. Det är en korrumperad, dyster stad. Skitig, mörk och våldsam. John och hans kollegor kämpar i motvind för att staden inte ska gå under fullständigt.

Det är då de stöter på Konstnären, en helt ny sorts motståndare.

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.