Pokémon Day blir Pokémon Week

The Pokémon Company har meddelat deras planer för det årliga Pokémon Day. Det här året kommer det inte vara begränsat till en dag. Istället kommer fans att få en hel vecka dedikerad till Pokémon-nyheter ända fram till det vanliga datumet, den 27 februari.

Ni kommer att kunna följa alla nyheterna på företagets kanaler på deras olika sociala medier. Affären Pokémon Center kommer också att presentera nya produkter under hela veckan. Igår presenterades bland annat nya skateboards från Bear Walker med motiv av Mew och Gyarados. Företaget säger också att ni kan titta på Pokémon TV för att titta på Pokémon-filmer och -avsnitt som fansen har röstat fram.

Pokémon Day

Pokémon Day inträffar varje år den 27 februari för att fira årsdagen av det första Pokémon-spelet, som kom ut 1996. Förra året markerade 25-årsjubileet av Pokémon och firades genom speciella in-game event i Pokémon Go och Pokémon Sword and Shield. En speciell Pokémon Presents-video inkluderade även nya insikter till New Pokémon Snap, Pokémon Brilliant Diamond and Shining Pearl och det första meddelandet och teasern för Pokémon Legends Arceus.

Kommentar från Pokémon Company

”Pokémonfansen är en av de mest passionerade och dedikerade i världen,” sade J.C. Smith, en av Pokémon Companys ledande marknadschefer. ”Vi ser fram emot att hjälpa tränare fira sin kärlek till sina Pokémon, med allt från Pokémon Trading Card Game-korten till TV-spelen, appar, animation och mer varje dag under Pokémon Day. Efter att Pokémon fyllde 25 förra året ansåg vi att en dag var för lite tid. Så vi bjöd in fans att ha en veckolång nedräkning till den 27 med dagliga, överraskande nyheter och aktiveringar.”

///

Alla Pokémon-fans, vare sig de började spela 1996 eller förra året, kommer att ha någonting att se fram emot! Om du vill få reda på dagens Pokémon-nyheter kan du klicka här för att komma till Pokémons officiella hemsida.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).