Recension: Bandle Tale – A League of Legends Story (PC)

Många är säkert bekanta med League of Legends vars karaktärer har en omfattande bakgrund som tyvärr inte lyfts lika ofta som man kan önska. Detta leder till att projekt som Netflix-serien Arcane eller Riots egna Riot Forge Games får stor uppmärksamhet av de som är intresserade av att få en bättre förståelse för världen man befinner sig i. Nu släpps även spelet Bandle Tale: A League of Legends Story där man spelar som en Yordle, vilket tidigare har varit en ganska outforskad ras, i staden Bandle City

Likt Stardew Valley är Bandle Tale mer av ett Crafting RPG där fokus läggs på äventyr, dialog, vackra miljöer och fin musik. En grafisk upplevelse var förväntat då Riot gav uppgiften att utveckla Bandle Tale till Lazy Bear Games, känt för bland annat Graveyard Keeper, där färgglada miljöer och snillrika detaljer i bakgrunden får spelet att efterlikna klassiker som Stardew Valley. Om man spelat andra utgåvor av Lazy Bear Games känner man säkert igen deras lite unika form av humor vilket säkerligen kommer framkalla ett och annat leende.

När det kommer till själva berättelsen följer vi vår protagonist som är en Knitter i Yordles värld, vars stickande är en central del av historien då man använder denna färdighet för att skapa olika verktyg eller för att överkomma diverse hinder. I samband med att man utför uppgifter, samlar material och bygger saker så utökar man sin färdighet vilket gör att man kan låsa upp nya färdigheter i sitt färdighetsträd. Med sina nya färdigheter utforskar man världen, träffar karaktärer som man känner igen från League of Legends där exempelvis Veigar och Tristana är med, och håller i grymma dans-partyn!

Sammanfattningsvis är Bandle Tale ett spännande Crafting RPG där om man har intresset för League of Legends och dess historia så bör man absolut testa att köra. Om man däremot aldrig har spelat Riots andra spel kan Bandle Tale ändå vara av intresse då det efterliknar andra lite lugnare RPG där man kan njuta av simpla uppgifter eller bara utforska en idyllisk värld. Några småsaker som gjorde upplevelsen en aning sämre var förmågan att själv kontrollera när man gick vidare i konversationen, vilket skedde automatiskt om man var långsam, där jag personligen skulle föredra att välja själv när jag går vidare. Kontrollerna för karaktären och interaktionen med objekt kunde också vid vissa tillfällen vara bristande men i det stora hela var detta saker man knappt lade märke till.

Betyg: 4/5

Grafik: 5/5

Musik: 4/5

Story: 3/5