Recension: Call of the Wild: the Angler (PC)

Om du antingen gillar att fiska eller vill lära dig om fiske så är det här ett spel för dig. Vi har testat Call of the Wild: the Angler – och har både bra och mindre bra att säga om spelet.

Till att börja med; jag gillar att fiska. Har fiskat stor del av mitt liv och på många olika sätt. Det är en bra avkoppling och även om det inte nappar får man en fin naturupplevelse.

Frågan är bara om det här kan fungera i ett spel. Jag kanske hade varit mer skeptisk om jag inte redan hade testat theHunter – Call of the Wild. Båda spelen kommer från samma utvecklare – Expansive Worlds – och det märks även när man vandrar runt i spelet.

The Angler är precis som The Hunter ett spel där du rör dig i en öppen värld. Förutom att fiska finns det gott om uppdrag att utföra. Till en början vill man bara vandra runt, njuta av den storslagna naturen och upptäcka på egen hand. Här finns en spökstad, vattenfall, heta källor, en damm och mycket, mycket mer.

Som tur är får du redan från start tillgång till en jeep. Spelytan är massivt stor och att gå runt tar för lång tid. Jeepen kan köra rätt fort och även om man vill dra på för att komma fram fortare är det långtifrån möjligt att köra full sula genom de skarpa kurvorna. Terrängen är minst sagt varierad och det finns en hel del att upptäcka även efter flera timmars spelande.

Själva fisket är i grunden inte särskilt komplicerat, men du får lära dig en hel del om olika bete och grundläggande fisketeknik. Du kommer snabbt lyckas fånga de enklaste fiskarna, men efter ett tag vill du ge dig på större och smartare fiskar.

Lyckas du fånga firrarna så väntar belöningar i form av erfarenhetspoäng (XP), som i sin tur ger dig möjlighet att köpa ny utrustning. Du får även XP när du upptäcker nya platser, så själva utforskandet i sig hjälper dig att få poäng och gå upp i level.

Dock är inte the Angler ett spel för den som inte gillar eller vill lära sig mer om fiske. Det är tidskrävande och den som ska spela behöver ha mycket tålamod. Vill du ha action är det här i grund och botten inte för dig.

Däremot är utforskandet en bra del av spelet, men även det kan bli lite enformigt efter ett tag. Jag vill gärna slå ett slag för den levande världen och till skillnad från The Hunter får du faktiskt träffa på andra människor i det här spelet. Förutom skogvaktaren som ger dig uppdrag finns tjejen som du kan handla av, men du kan även tillåta att andra spelare dyker upp i samma värld. Det är dock ingenting vi har testat den här gången.

Betyget sätter jag baserat på genren den här gången. Det är helt klart ett av de bästa spelen för vildmarksupplevelser med fiske, och det enda som hindrar en fyra är att jag skulle vilja se en kombination av The Hunter och The Angler. De är båda var för sig lite för snäva men hade det gått att fiska i The Hunter och jaga i The Angler hade det varit perfekt.

Betyg: 4/5

Trailer Call of the Wild – theAngler

Call of the Wild: theAngler finns också till PlayStation 4 och Xbox One

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.