Nytt hundprogram på SVT

Nu börjar inspelningen av Underdogs – ett varmt och roligt underhållningsprogram för hela familjen med Anis Don Demina som programledare. Sju kända svenskar ska tillsammans med sina hundar tävla i alla jyckars favoritsport: agility. De tävlande är Anders Bagge, Nicole Falciani, Dogge Doggelito, Theoz, Johanna Lind Bagge, Klara Doktorow och Christian ”Kicken” Lundqvist och deras hundar.  

”När man hör agility så är det lätt att sålla bort om man inte är intresserad av hundar, men jag kan lova er att jag inte har skrattat så här mycket på länge. Det är en ära att få leda det här programmet, säger Anis Don Demina. 

”En av Sveriges största hundsporter, agility, får äntligen sin plats på bästa sändningstid. Även om våra kända svenskar kanske inte kommer bli så bra att de kan delta när Sverige arrangerar VM år 2025, så kommer de få hjälp av landets främsta experter för att kunna bli de bästa ledarna för sina hundar”, säger Anton Glanzelius, programbeställare på SVT.

I Underdogs får sju kändisar och deras hundar sitt livs utmaning. De tävlande blir coachade av Eva Marie Wergård, en av Sveriges främsta agilitycoacher, som även är utbildad etolog och idrottspsykolog. Vid sin sida på tävlingarna har hon Semir Ajanic, som tävlar i agility på landslagsnivå. I den populära hundsporten agility ska hund och förare tillsammans klara en hinderbana på kortast möjliga tid. Tempot och svårighetsgraden i agility kan variera och i Underdogs handlar det om att stärka kontakten mellan hund och förare. 

Medverkande:

Dogge Doggelito med hunden Vikingo 
Anders Bagge med hunden Sonja
Johanna Lind Bagge med hunden Julia 
Theoz med hunden Zoe 
Nicole Falciani med hunden Frank 
Klara Doktorow med hunden Liz 
Christian ”Kicken” Lundqvist med hunden Velvet  

///

Underdogs kommer att sändas våren 2023 på SVT.  Håll ögonen öppna för fler SVT-nyheter i framtiden!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).