Recension: I See You (2019)

När barn försvinner är det själva definitionen av skräck – och naturligtvis mest av allt för föräldrarna. I See You handlar om barn som försvinner och dessutom på ett sätt som skapar ännu fler frågor för oss som tittar.

Huvudutredaren Greg Harper (Jon Tenney) sätts att utreda en pojkes försvinnande. Vi får redan i början av filmen se hur pojken cyklar genom en park och helt plötsligt rycks han upp i luften. Den gode Harper får med andra ord mer än ett mysterium att utreda.

Samtidigt har han det inte lätt. Hans fru Jackie (Helen Hunt) har varit otrogen mot honom och det har deras son Connor (Judah Lewis) förståeligt nog reagerat starkt mot.

Det är inte bara pojkens mystiska försvinnande vi får fundera över. Hemma i Harpers hus försvinner alla bestick, fotografier försvinner från sina ramar och det är bara början på underligheterna.

Så långt allt väl. Regissören Adam Randall lyckas väl med att rada upp mysterier och göra handlingen betydligt mer intressant än om det ”bara” hade varit en pojke som försvann. Problemet är att det blir lite för många frågor som drar åt olika håll – jag kan inte bestämma mig för om det är en skräckis, en thriller, ett mysterium eller en film med övernaturliga händelser. Allt blandas rätt hårt, samtidigt som vi inte får se särskilt mycket om personerna på djupet. Karaktärerna får ingen chans att utvecklas.

Handlingen däremot löper på bra och svaren kommer – även om det dröjer. Jag kan inte annat än gilla skådespelarna och det var länge sedan jag såg Helen Hunt i någon film. Kul att se att hon håller igång och förhoppningsvis blir det snart fler filmer.

Jag hade önskat lite högre tempo i vissa delar, medan mer bakgrund och karaktärsutveckling i andra. I See You är trots allt en intressant och spännande film, men den faller på eget grepp.

Betyg: 3

Fakta I See You

Recenserad på: Blu-ray
Format: DTS HD
Ljud: Engelska
Undertexter: Svenska, Norska, Finska, Danska
Regissör: Adam Randall
Längd: 97 minuter
Åldersgräns: 15 år