Recension: In Darkness (2018)

In Darkness

99
6

Handling

4.0/10

Skådespelare

7.0/10

Ljud & Musik

7.0/10

Stämning

6.0/10

Effekter och Filmteknik

6.0/10

Att vara blind är förstås aldrig lätt och att bli blind är mångas skräck – men det finns fördelar då det kan vara bra. I mörkret till exempel. In Darkness är en film som är ett utmärkt exempel på det gamla talesättet om att i mörkret är den blinde kung. Eller drottning. 

Sofia (Natalie Dormer) är en blind pianist som en dag råkar höra ett bråk i lägenheten ovanför. Hennes granne Veronique (Emily Ratajkowski) hittas död. Sofia dras in i händelser hon inte hade kunnat förutsäga och snart visar det sig att krigsförbrytaren Zoran Radic (Jan Bijvoet), som numera är en serbisk affärsman, på något sätt är inblandad. Sofia har sina egna hemligheter och allt är riggat för en spännande historia.

in darkness

Spännande blir det, åtminstone till en början. Natalie Dormer är duktig och filmteknik tillsammans med musiken så är det lätt att dras med. Men snart blir det lite för mycket av allt och det är alldeles för mycket som sker utan någon logisk anledning. Konceptet med en blind kvinna eller man som på ett eller annat sätt bevittnar ett mord är inte nytt och In Darkness har inte mycket att hämta i konceptet.

In Darkness är en rätt medioker thriller som hade mått bra av att renodlas och faktakollas, både en och två gånger.

Fakta In Darkness

Recenserad på: Blu-ray
Ljud: DTS HD – Master Audio 5.1
Bild: Widescreen (2.40:1), HD 1080p
Språk: Engelska
Längd (min): 101
Text: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Releasedatum: 2018-07-16
Regissör: Anthony Byrne
Åldersgräns: 15 år

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.