Recension: Jumanji – Welcome to the Jungle (2017)

Welcome to the Jungle

Jumanji: Welcome to the Jungle

199
7.6

Handling

7.0/10

Filmteknik

8.0/10

Ljud & Musik

7.0/10

Skådespelarna

8.0/10

Stämning

8.0/10

Jumanji från 1995 har fått en uppföljare i Jumaji: Welcome to the Jungle. Jag gillade verkligen den första filmen från 1995 och såg mycket fram emot uppföljaren. 

Jumanji är ett spel som har ett eget liv. Den som spelar kan dras in i spelet, till en helt annan värld, vilket är vad som hände Alan Parrish (Robin Williams) i Jumanji (1995). Då fick vi dock aldrig se vad han fick uppleva i spelet, han dök istället upp som en räddare i nöden till de barn som börjat spela och där spelet istället kom ut i den riktiga världen. Nu är det dags att få se vad som egentligen kan hända i själva spelet.

Jag gillar den här sortens berättelser. Enkla äventyr med bra handling och grymma skådespelare. De fyra ungdomar som börjar spela spelet spelas av Alex Wolff, Madison Iseman, Ser’Darius Blain och Morgan Turner. De börjar spela och dras in i spelet, men har valt karaktärer de inte har någon aning om att de ska få spela. I spelet blir de vuxna och karaktärerna gestaltas av Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart och Karen Gillan. Den uppmärksamme märker att det är två tjejer och två killar bland ungdomarna, men tre killar och en tjej bland de vuxna. Vem som byter kön i sin karaktär ska jag inte avslöja, men det är en del av vad som gör Jumanji till en underhållande film.

welcome to the jungle
Jack Black stars in JUMANJI: WELCOME TO THE JUNGLE.

I spelet möter de en hel del utmaningar och det är också en del av charmen med den här berättelsen. Ingen vet riktigt hur det kommer att gå, och kunde en tonåring bli fast i den här förra filmen i decennier så varför skulle det inte kunna hända igen…

Jumanji: Welcome to the Jungle saknar visserligen Robin Williams, men det är ändå rätt bra. Inte riktigt lika mörk som första filmen, inte alltid samma höga nivå på humorn och ibland blir det rentav larvigt. Men, det är ett bra äventyr och en film du kan se alla dagar i veckan.

Fakta Jumanji: Welcome to the Jungle

Recenserad på: Blu-ray
Ljud: DTS HD – Master Audio 5.1
Bild: HD 1080p, Widescreen (2.39:1)
Språk: Engelska
Längd (min): 119
Text: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Releasedatum: 2018-05-28
Regissör: Jake Kasdan
Åldersgräns: 12 år

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

3 trackbacks/pingbacks

  1. Tävla och vinn Rampage - Spel och Film
  2. Recension: I feel pretty (2018) - Spel och Film
  3. Recension: Skyscraper (2018) - Spel och Film

Kommentarer är stängda.