Recension: Justice League (2017)

Justice League

Justice League

199
5.6

Handling

4.0/10

Karaktärer

6.0/10

Ljud och musik

6.0/10

Effekter

7.0/10

Stämning

5.0/10

Första gången Justice League dök upp var 1960, då i seriemagasinet The Brave and the Bold. Nu har de nått filmduken i samlad trupp och vi får ännu en gång se Batman, Superman och Wonder Woman, plus att de får förstärkning av Aquaman, Flash och Cyborg. 

Jag har sagt det förr och tjatar om det igen. Det finns ett syndrom i filmvärlden där skurkarna bara måste bli värre. Vilket gäller särskilt i superhjältefilmerna, där Marvel och DC verkar tävla om vem som kan drömma fram den värsta skurken som dessutom utgör det största hotet mot mänskligheten och hela universum. Gäsp.

I Justice League är det Steppenwolf (röst av Ciarán Hinds) som är superskurken och han är på jakt efter sina mammaboxar. Det låter nästan lika töntigt som det är, det finns tre Motherboxes som är gömda på jorden och efter att Stålmannen (Henry Cavill) har gått och dött finns det ingen som kan hindra den här liraren. Tja, förutom Batman (Ben Affleck) och Wonder Woman (Gal Gadot) då. Som får hjälp av Flash (Ezra Miller), Aquaman (Jason Momoa) och Cyborg (Ray Fisher).

Justice League

Det är en lagom balansgång som följer, mellan fräcka strider och inte minst undervattensfighterna i Aquamans domäner är väl värda att se. Storyn gillar jag inte, det är för rörigt och för megalomaniskt. Hade jag inte redan sett ett dussin superhjältefilmer som led av den här kampen om värsta hotet kanske det hade varit annorlunda, men nu blir det bara ännu en maxad effektkamp. Istället hade jag velat se mycket mer av världens sorg efter att Stålis har gått hädan. Det finns en del där, som stora banderoller med hans märke och längtan efter den symbol han var. Lois Lanes (Amy Adams) sorg är också något som Justice League kunde ha utforskat mycket mer. Istället för att jaga land och rike runt efter mer slagsmål.

Visst är det en lagom underhållande superhjälterulle, och bättre än Batman vs Superman, men sämre än Wonder Woman. Jag blir dock inte särskilt imponerad och här är ett tips till DC såväl som Marvel. Försök fokusera lite mer på karaktärerna, deras inre demoner och hitta en skurk som är genuint ond – OCH kan visa det på något annat sätt än att slå ihjäl folk.

Fakta Justice League

Recenserad på: Blu-ray
Ljud: Dolby Atmos, DTS HD – Master Audio 5.1
Bild: Widescreen (1.85:1), HD 1080p
Språk: Engelska
Längd (min): 119
Text: Danska, Finska, Norska, Svenska
Releasedatum: 2018-03-26
Regissör: Zack Snyder
Åldersgräns: 12 år

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

2 trackbacks/pingbacks

  1. Tävla och vinn Justice League - Spel och Film
  2. Kommande film: Aquaman (2018) - Spel och Film

Kommentarer är stängda.