Recension: Mother! (2017)

mother!

Vid en första anblick verkar Mother! vara ett vanligt relationsdrama, men den här filmen är allt annat än vanlig. Om det är bra eller dåligt får du reda på här.

Det är rätt sällan jag tycker att Jennifer Lawrence gör några dåliga filmer. Det gäller även Michelle Pfeiffer, Javier Bardem, Domhnall Gleeson och hans bror Brian Gleeson. Mother! tillhör i mitt tycke undantaget som bekräftar regeln. De spelar alla väldigt väl, men den här filmen lämnar mycket övrigt att önska.

Jag inser att jag med all säkerhet kommer att trampa på några ömma tår här. Jag förstår att de finns de som gillar den här filmen, men jag har inte på länge sett sådant skräp. Mother! har ambitionerna att skapa någon sorts religiös uppenbarelsefilm, men antingen är jag korkad eller så beror det på att jag kräver lite mer än att man slänger in den ena underliga scenen efter den andra.

Att Mother (Lawrence) och Him (Bardem) inte nämns vid några namn kanske är något konstnärligt, men det sabbar bara kontexten för mig. Vilka de är och vilka bakgrunder de har får vi inte reda på. Än mindre varför objudna gäster till den gode poeten (som kallas Him) bara får komma in och förstöra deras hem till Mothers stora förtret.

Visst går det att känna obehag inför underligheterna, men det här blir bara skitdåligt. Och det tar en jäkla tid innan eländet tar slut. Jag trodde att man skulle få någon form av psykologisk förklaring, men för dig som väntar på det kan jag bespara dig två timmars underligheter. Det är mycket bättre att du spenderar tiden med att titta på färg som torkar, det kommer att vara mer givande.

Nu har Mother! fått 6.6 på IMDB och det må vara hänt att jag är en okänslig, oförstående recensent, men jag brukar försöka se det som är bra i alla filmer. Det gör jag inte här och jag kan bara beklaga för er som betalat för att se filmen. Jag såg den på Netflix och det var tur. Hade jag betalat för den hade jag blivit sur.

Betyg: 1

Fakta Mother!

Recenserad på: Netflix
Längd: 121 min
Regissör: Darren Afronofsky

Trailer