Recension: Solo – A Star Wars Story – Blu-ray (2018)

story
Donald Glover is Lando Calrissian and Phoebe Waller-Bridge is L3-37 in SOLO: A STAR WARS STORY.

Solo - A Star Wars Story

179
8.1

Handling

7.0/10

Skådespelare

8.5/10

Ljud & Musik

8.0/10

Stämning

8.5/10

Effekter och Filmteknik

8.5/10

Det är dags att återvända till Star Wars. Vi recenserar Solo – A Star Wars Story – på blu-ray och försöker ta reda på om filmen fortfarande håller och hur bra blu-ray-kvalitén är. 

Efter att ha sett Solo på bio blev betyget rätt högt – hela 8.4. Det berodde mycket på skådespelarna, en lite annorlunda story mot vad jag hade väntat mig och de glassiga effekterna. Jag kan redan från att jag fått igång blu-ray skivan konstatera att blu-ray-versionen känns minst lika glassig och effekterna håller trots mindre bildformat än bioduken. Dessutom finns här rejält med extramaterial, vilket blir ett ordentligt plus. Remaking of Millenium Falcon rekommenderar jag starkt alla fans att se.

LÄS MER: Recension av Solo på bio

Jag tänker inte gå in på handlingen igen, vill du veta mer om den kan du läsa den tidigare recensionen (se länk ovan). Däremot kan jag konstatera vid en andra titt att storyn inte håller riktigt lika bra som första gången jag såg Solo. Det känns rätt tydligt nu att Solo är alldeles för lite utforskad, trots filmens längd och när jag tittat klart försöker jag förstå vad Solo egentligen handlade om. Det finns inte riktigt någon bra röd tråd och jag har mer en känsla av att ett antal händelser har staplats ovanpå varandra. Samtidigt har Solo som film en väldigt skön känsla och den håller fortfarande.

story
Alden Ehrenreich is Han Solo and Joonas Suotamo is Chewbacca in SOLO: A STAR WARS STORY.

Alden Ehrenreich gör en bra insats som en ung Solo, Danny Glover är också bra som Lando och det finns inget att klaga på Emilia Clarkes insatser. Chewbacca kräver inte mycket skådespeleri och Joonas Suotamo klarar rollen bra. Woody Harrelson är utmärkt i sin roll och dialogen mellan honom och Solo känns klockren.

Dessutom går det vid en andra titt njuta lite mer av effekterna. Att se Millenium Falcon som ny(are) och fräsch(are) är en ren njutning, det gillar jag verkligen. Jag kan bara hoppas på att vi får se mer av Solo och med en lite tydligare handling. Men helt klart håller Solo även för en andra och ännu fler tittar.

Fakta: Solo – A Star Wars Story

Recenserad på: Blu-ray
Ljud: DTS HD – Master Audio 7.1
Bild: 16:9 Widescreen, HD 1080p, Widescreen (2.39:1)
Språk: Engelska
Längd (min): 135
Text: Danska, Engelska, Finska, Norska, Svenska
Releasedatum: 2018-09-24
Regissör: Phil Lord, Christopher Miller
Åldersgräns: 11 år

story

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.