Recension: The 15:17 to Paris (2018)

15:17 to paris

The 15:17 to Paris

199
4.6

Handling

5.5/10

Skådespelare

2.5/10

Ljud & Musik

5.0/10

Stämning

5.0/10

Effekter

5.0/10

Terrorism är fruktansvärt och när terrorismen kan stoppas är det alltid en framgång för mänskligheten. The 15:17 to Paris handlar om hur tre modiga amerikaner stoppar en terrorattack ombord på ett tåg på väg till Paris.

Clint Eastwood har inte bara skådespelat, han har också regisserat närmare fyrtio filmer, av vilka han själv spelat med i ett antal. Den här gången står han dock bara bakom kameran. Storyn är verklighetsbaserad och intressant nog använder sig Eastwood av de verkliga hjältarna som skådespelare. Alek Skarlatos, Anthony Sadler och Spencer Stone är de tre amerikaner som stoppade terroristen ombord på tåget.

The 15:17 to Paris handlar dock ganska lite om vad som händer ombord på tåget, vilket är av förklaringa skäl – händelserna där är rätt begränsade. Istället får vi följa de tre männens uppväxt, hur de träffas och växer upp.

Det är också filmens mest intressanta del, där vi får följa de tre grabbarna som har rätt lätt för att hamna i trubbel. Men snart går filmen på tomgång och när vi träffar de tre som vuxna, då de spelar sig själva, sjunker kvalitén på skådespelandet rätt dramatiskt. Det är svårt att veta vad som är skådespelande och vad som inte är skådespelande, men oavsett vilket blir det inte särskilt engagerande.

Slutscenen är förstås händelserna på tåget, och de är en ny höjdpunkt som höjer det rätt långsamma berättandet. Tempot är ibland så lågt och oengagerande att filmens dryga 90 minuter känns betydligt längre.

Totalt sett är det en rätt medioker film som hade mått bra av att dramatiseras mer, men som trots allt också belyser ett viktigt ämne. Okej att se, men ingenting man jublar högt över.

Fakta The 15:17 to Paris

Recenserad på: Blu-ray
Ljud: Dolby Atmos
Bild: Widescreen (2.35:1), HD 1080p
Språk: Engelska
Längd (min): 93
Text: Danska, Finska, Norska, Svenska
Releasedatum: 2018-07-02
Regissör: Clint Eastwood
Åldersgräns: 15 år

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.