Recension: theHunter – Rancho del Arroyo DLC

Expansive Worlds, en del av Avalanche Studios Group, ligger inte på latsidan när det gäller att släppa nedladdningsbart innehåll till theHunter. Nyligen testade vi det efterlängtade tillägget med en blodhund, och nu är det dags att testa det senaste tillägget – ett nytt naturreservat i form av Rancho del Arroyo.

Rancho del Arroyo har inspirerats av Sonoran-öknen i norra Mexiko. Det är helt klart en färgstark miljö, där vi får bland annat chansen att jaga mexikanska lodjur, Rio Grande-kalkon och en lokal variant på fasan. Som vanligt finns det också en spännande historia att upptäcka, men mer om den senare.

Som vanligt är miljöerna i theHunter oslagbart vackra. Musiken, som i detta reservat är som hämtad ur en klassisk västernfilm, bidrar till stämningen. Jag kan utan vidare ägna mig åt att gå runt i miljön utan att jaga, och helt enkelt bara betrakta vyerna.

Att jaga helt fritt är alltid möjligt i theHunter, men man kan också följa de uppdrag som finns. Ett av uppdragen här är att hjälpa en herre vid namn Salvador Soto Muñoz att göra området till ett av de bästa jaktområdena i världen. Det finns gott om sidouppdrag, som det relativt enkla att riva ner staket till betydligt mer omfattande.

För min del är det lätt att snabbt halka bort från uppdragen. Trots allt är det jaga jag vill, och jag befinner mig snart i det torra gräset, smygandes efter en kalkon. Jag lyckas skrämma bort honom, men hamnar snart nära en flock vitsvanshjortar. De står lugnt vid en sjö och dricker, och jag har upptäckt ännu en plats där djuren återkommer för att dricka. Lugnt sjunker jag ner, använder kikaren för att observera djuren och väljer ut den största hjorten. Skott i, sikta och andas. Skottet går och jag ser hur hjorten rusar. Jag rusar fram tillsammans med min trogna blodhund. Hjorten ligger inte långt bort, men jag låter ändå hunden spåra och är snart framme. Det blev en rejäl trofé den här gången, och ett av mina högsta poäng.

När jag recenserar det här tillägget är det 25 grader varmt ute, vilket gör att temperaturen inomhus lätt stiger över 30. Jag har inga problem att leva mig in i värmen kring Rancho del Arroyo, och det är en svettig promenad från hjortarna som väntar när jag beger mig till nästa mål – en utpost med utsikt över landskapet.

Att utforska reservaten tar tid, på ett bra sätt. I början när jag först spelade theHunter tyckte jag allt tog alldeles för lång tid. Visserligen har jag använt mig av tillägget för en fyrhjuling, men att långsamt vandra fram genom landskapet har verkligen sin charm. Att höra djurens varningsrop eller lockrop är ett bra sätt att veta om man är på rätt spår. Att spåra är inte särskilt svårt, men även det tar tid – och ska ta tid.

Rancho del Arroyo är helt klart ett av de bättre tilläggen, med en varierande miljö som skiljer sig en hel del från de andra.

Betyg: 4

Fakta Rancho del Arroyo

Recenserad på: PC, Steam
Finns också till: PlayStation 4, Xbox One
Cirkapris: 80 kronor

Trailer