Recension: Westworld – Säsong 2 (2018)

Westworld – Säsong 2 tar vid där säsong 1 slutade och återigen får vi återse den robotiserade västernvärlden där väldigt lite är vad det verkar.

Det är svårt att recensera en andra säsong utan att avslöja alltför mycket för dig som inte sett den första, men jag gör ett försök och tänker inte nämna vilka av filurerna från första säsongen som gått hädan. Visserligen kan du alltid med uteslutningsmetoden räkna ut det, men se hellre säsong ett. Dock kommer jag nämna handlingen nedan – så se det här som en SPOILER ALERT.

Jag gillade TV-serien från start. Den bygger på den gamla filmen med samma namn från 1973 och visserligen är den inte riktigt lika ödesmättad som filmen, men det är ändå ett makabert drama i science-fiction miljö.

Robotarna har revolterat ordentligt, vilket gör att vi tidigt i säsong två får se två svenska hjältar (Gustaf Skarsgård och Fares Fares) göra entré. De skickas helt enkelt in i parken för att reda ut vad som har hänt. Till skillnad från i början av säsong ett, där människor inte kunde dödas i parken, kan nu vad som helst hända. Vilda västern har anlänt på riktigt med andra ord.

Vi möts av en hel del nyheter, och det som vi bara kunde ana i säsong ett dyker nu upp i form av fler världar. Nya karaktärer gör sitt intåg, och inte bara i form av nämnda svenskar. Som tur är finns både Mannen i Svart (Ed Harris) och Dolores (Evan Rachel Wood) kvar, även om Dolores nu har blivit en riktig röjare.

Jag gillar Westworld – Säsong 2 lika mycket som första säsongen och efter att ha sett de tio avsnitten vill jag se mer. Mycket mer. Tyvärr verkar det som om säsong tre dyker upp först 2020…

Betyg 4/5

Köp Westworld – Säsong 2 på CDON (affiliate-länk)

Fakta Westworld – Säsong 2

Recenserad på: Blu-ray
Ljud: DTS HD – Master Audio 5.1
Bild: HD 1080p
Språk: Engelska
Längd (min): 635
Text: Danska, Finska, Norska, Svenska
Releasedatum: 2018-12-10
Åldersgräns: 15 år


Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.