Reklamfilmer med skådespelare

Jag tror att det är en stor fördel att göra roliga reklamfilmer, eftersom det är sådana vi minns. När det gäller till exempel ICAs reklamer så minns vi kanske inte alltid vilka erbjuden reklamen presenterade, men vi förknippar ändå ICA med roliga reklamer. Om reklamen däremot vill att vi ska komma ihåg själva företaget bakom reklamen, då är det ännu bättre med en rolig reklam, eftersom det är just företaget bakom reklamen vi (oftast) minns.

Något annat som kan göra en reklam extra bra är kända skådespelare. Jag tror de flesta av oss blir lite mer intresserade av en reklam om vi känner igen någon i reklamfilmen, åtminstone om det är någon vi gillar. Kan man dessutom kombinera dessa två, en rolig reklamfilm och en bra skådespelare, då blir det förstås ännu bättre.

Den första reklamfilmen jag själv kommer att tänka på är Kias reklamfilmer för eNiro, med Robert DeNiro. Och då framför allt den reklamen där han påpekar att det står i manuset att vi ska få se en “helt ny DeNiro” och därför har bytt stil, trots att de egentligen är en helt ny eNiro som ska presenteras. Men listan över bra reklamfilmer med skådespelare är lång, och här tänkte jag nämna några av dem.

1. Reklamen för Snickers med Mr Bean

Det här är utan tvekan en av mina stora favoriter bland reklamfilmer. Egentligen inte enbart den med Mr Bean, utan alla reklamfilmer som Snickers har gjort de senaste åren. Men att Mr Bean, av alla människor, dyker upp i en av dem är förstås ännu roligare.

2. Reklamen för Hyundai med Ryan Reynolds

En annan reklam som är lite rolig, om än märklig, är Hyundais reklam med Ryan Reynolds i huvudrollen (eller kanske snarare huvudrollerna). Den är lite annorlunda, och verkligen en sådan reklam man kommer ihåg. Och budskapet passar ju väldigt bra också – “A car that doesn’t get distracted”. Här är det dock tveksamt om folk minns vilket bilmärke det handlar om? Troligtvis tänker de flesta bara på Ryan Reynolds när de tänker på denna reklam. Och bra reklam för honom är det ju utan tvekan.

3. Reklamen för Rocket Mortgage med Jason Momoa

Den här reklamfilmen är också lite underlig, och väldigt oväntad, men samtidigt väldigt rolig. Men återigen känns det inte allt för tydligt vad reklamen handlar om, jag tror faktiskt många missar den biten. Skådespelare kan förstås ta lite för stor del av en reklamfilm, och när de dessutom gör något väldigt oväntat så är det väl knappast konstigt att man missar vad reklamen handlar om? Å andra sidan så går kanske budskapet in om man ser reklamen många gånger, och jag antar att det är en reklam som amerikanarna har sett mycket.

4. Reklamen för eToro med Alec Baldwin


Det här är också en riktigt rolig reklam, och utan tvekan en av dem som faktiskt berättar något på ett roligt sätt. Här blir man inte lika distraherad av skådespelaren i fråga, utan lyssnar istället på vad han säger. eToro har lyckats bäst med just det, att få tittarna att lyssna på vad reklamen vill säga istället för att bara fokusera på skådespelaren i reklamen. De har dessutom gjort det på ett roligt sätt. Att det är en rolig reklam är bara ett stort plus.

5. Reklamen för SodaStream med Scarlett Johansson

Det här är egentligen ingen jätterolig reklam, men att Scarlett Johansson är med är knappast ett minus. Dock hade man kanske hoppats på pluspoäng för att det är en ganska sexig reklam med en snygg skådespelerska, men tittarna verkar snarare reagera på helt andra saker i reklamen. Till exempel att produkten påstås vara “bättre” än vanlig läsk, och liknande. Jag måste dock ändå säga att det är en hyfsat bra reklam, för som sagt lyssnar vi mer när dessa skådespelare pratar – vilket blir ännu tydligare här, då tittarna faktiskt reagerar på det som sägs i reklamen, om än på ett negativt sätt.