REX Animation Film Festival 31 oktober – 3 november

Under lång tid har animation i allmänhetens ögon bara varit någonting som barn har tittat på. Jag minns själv några gånger då jag har bråkat med filmuthyrare när de har ställt tecknade filmer som jag vet är för vuxna på barnavdelningen bara för att de inte vet bättre. Därför blir jag glad när jag ser att det sker tillställningar för att sprida hur tecknat är en hel konstform i sig själv.

En av dessa tillställningar är REX Animationsfestival, som snart är här för femte gången. På den här festivalen kommer ni att få ta del av det senaste inom europeisk animerad film med många olika teman. Bildvisningarna kommer att varvas med publiksamtal och workshops av olika slag. Festivalen kommer att ha ett antal gäster som kommer att ställa upp på både workshops och Q&A-sessioner. Några av dessa gäster är Jenny Jokela, Frédérick Schuld, Marin Martinie och Valentine Moser.

Trots att festivalen främst är inriktad till vuxna finns det saker att göra för barnen också: kortfilmer, pröva-på-aktiviter, etc. Festivalen kommer även att ordna skolbiovisningar, i samarbete med flera animationsutbildningar. Festivalens sista programpunkt kommer att vara REX Student Award med prisutdelning.

Huvudbiografen kommer att vara Zita Folkets Bio, med några visningar på Bio Capitol. Kringaktiviteter kommer att äga rum på Kulturhuset Lava och på skolor i Stockholmsområdet.

Här är några exempel på filmer som kommer att visas:

Story, Jola Bankowska (Polen, 2018)

Under the Rib Cage, Bruno Tondour (Belgien/Frankrike, 2019)

Deep Love, Nikita Lyskow (Ukraina, 2019)

Festivalen arrangeras av Föreningen REX Animation Film Festival, som skapats på initiativ av EUNIC Stockholm (European Union of National Institutes for Culture). Vill ni ta reda på mer information om festivalen eller ta en närmare tid på programmet är det bara att besöka hemsidan www.rexanimation.se eller söka på REX.Animation på Facebook och Instagram.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).

1 trackback/pingback

  1. REX Animation Film Festival 31 oktober – 3 november - Filmfeed

Kommentarer är stängda.