Så säljer & skickar du gamla spel inom Sverige

Spel är något som aldrig tycks gå ur tiden. Så har du själv ingen nytta av dina gamla spel som ligger och samlar till sig damm kan du alltid försöka sälja dem!

Att sälja dina gamla spel kommer inte bara göra någon annan glad. Du kan också tjäna en hel del pengar. Då är det viktigt att du vet hur mycket du kan ta för ett spel. Men också att du skickar paketet på det bästa och billigaste sättet.

 

Sälj dina gamla spel online

Du kan sälja dina gamla spel online via retrospelbutiker eller bara via Marketplace, Tradera eller Blocket. Innan du säljer dina spel ska du vara säker på att de är fullt fungerande och i bra skick. Du ska nämna allt som behövs kännas till i beskrivelsen, som att det är Europeiska PAL-spel eller amerikanska.

Spara pengar på frakten

Det kan vara stora skillnader om man väljer postnord skicka paket eller om man väljer ett av de andra företagen som ser till att paket når rätt adress och person. Därför bör man alltid jämföra de olika företagens erbjudanden.

De olika företagen som sysslar med paketleveranser har olika prisbilder. Men samtidigt har de olika service också. Vissa levererar till dörren, oavsett vart i landet mottagaren befinner sig. Andra har ett utbrett nät av ombud där man kan hämta sitt paket när det kommit fram. Sverige är ett stort land rent geografiskt och servicenivån skiljer sig faktiskt åt i de olika delarna.

Ett exempel är hur långt man har till närmsta paketombud. I städerna är det i regel bara några hundra meter till närmaste ombud. Bor man mer avlägset så kan det röra sig om mil man måste färdas för att få sitt paket. Allt detta är värt att kolla upp innan man köper frakten.

 

Se till att packa rätt

Oavsett vilket fraktbolag du väljer så är det viktigt att spelen är packade på rätt sätt. Ett paket ska gå igenom sorteringscentraler, lastbilsfärder och mycket annat innan det slutligen når fram till personen som står som mottagare. Det kan vara en strapatsrik färd för ett paket och rätt emballage är a och o. Man vill ju inte att spelet eller konsolen ska ta skada innan det nått fram till den rätta adressen. Det smartaste för spel är vadderade kuvert, varav större konsoler bör omslutas av tidningspapper och därefter läggas i ett kraftigt paket.