Så skyddar du din filmsamling

Tillhör du en av dem som har en stor samling filmer? I så fall har du antagligen börjat samla långt innan alla filmer fanns tillgängliga på streamingtjänster. Förr var man helt enkelt tvungen att antingen hyra en film eller köpa den, annars kunde man inte se den. Men även nu för tiden, när allt finns tillgängligt på internet så finns det helt klart fördelar med att ha en samling med DVD:er och Bluerays.

Det är ju faktiskt så att man kanske inte alltid har tillgång till internet, och då är det perfekt att kunna titta på sina egna filmer. Eller så vill man helt enkelt slippa betala för prenumerationer varje månad och föredrar att lägga sina pengar på något som man har kvar och äger.

Oavsett varför man väljer att satsa på att äga sina filmer så ska det medges att man kan bli lite smått orolig för sin samling. Det finns ju tyvärr sätt som man skulle kunna bli av med den. Till exempel kan det börja brinna, eller så kanske tiden helt enkelt går och det till slut inte går att få tag på en Blueray-spelare. För när du tänker efter, hur många personer känner du som har en VHS-spelare egentligen? Ändå fanns det för inte alls länge sedan många som hade några hundra videofilmer hemma. Bäst att tänka förebyggande och göra förberedelser för att rädda filmsamlingen, innan det är för sent!

Hemförsäkring

Det kanske verkar som ett tips som inte behövs, men vi vill ändå framhäva hur viktigt det är att skydda ditt hem med en hemförsäkring. Till skillnad från vad många tror är det inte ett krav att ha hemförsäkring, men det är verkligen något som alla borde ha. En hemförsäkring ger dig ekonomisk ersättning om du skulle drabbas av tragedier som bränder och inbrott. Att någon skulle bryta sig in och stjäla din filmsamling kanske inte är så troligt, men brinna kan det göra var som helst, även i filmhyllan!

Spara filmerna digitalt

Det bästa sättet att förvara din filmsamling är att digitalisera dina filmer och spara dem i en molntjänst. Det finns tjänster online där man kan rippa CD-skivor. När du har sparat filmerna online kan du sedan få tillgång till dem var du än befinner dig och oavsett vilken enhet du har.

Skriv upp vilka filmer du har

Den kanske viktigaste saken du kan göra för att bevara din filmsamling är att skriva ner vilka filmer du har. För om du tänker på det så är ju alla filmer du köpt där av en anledning, att du tycker om dem. Om något skulle hända så att du förlorar dina filmer så är det kanske inte hela världen, med tanke på att man nu kan betala en mindre summa för en streamingtjänst och på så sätt kunna se i princip alla de där filmerna du sparat så länge. Men om du inte kommer ihåg vilka filmer det var du förlorade så är det nästan en större förlust än själva filmerna.