Digitalt släpp av Bad Boys for Life och Corona-virusets effekt på bioindustrin

Coronaviruset har satt djupa spår i världsekonomin. Många företag har fått omstrukturera för att klara sig. Detta gäller även underhållningsindustrin. Spelkonvent har ställts in, filmer och spel har fått förskjutna utsläppsdagar och biografer har fått stängas. Allt för att förhindra att viruset sprider sig.

Bad Boys for Life

En lösning som bl a Universal har använt sig av för att hålla igång sin ekonomi är att släppa filmer digitalt tidigare än beräknat. En av filmerna som kommer att bli släppt tidigare är Bad Boys for Life, som gick på bio innan pandemin.

Bad Boys for Life är den tredje filmen i Bad Boys-serien. Precis som de föregående två filmerna står Will Smith och Martin Lawrence i huvudrollerna som poliserna Mike Lowry (Smith) och Marcus Burnett (Lawrence). Storyn är att någon är ute efter Lowrys liv och han måste tillsammans med sin partner ta reda på vem de är innan mördaren lyckas med sitt uppsått. Filmen har fått bra betyg och kritiker säger redan att den är den bästa utav de tre filmerna.

Corona-virusets effekt på bioindustrin

Bad Boys for Life är inte den enda filmen vars digitala utsläpp kommer tidigare än beräknat. The Invisible Man, The Hunt och Emma kom alla ut digitalt den 20 mars. Birds of Prey kommer att vara tillgänglig den 24 mars.

Med tanke på virussituationen kan det nog dröja innan folk kommer att kunna gå på bio igen. Biolanseringarna av No Time To Die, Black Widow, Mulan, F9 och A Quiet Place: Part 2 har alla blivit uppskjutna och många filmer som fortfarande är under produktion, som t. ex. The Batman och Marvels Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings har fått göra ett uppehåll.

Folk får nöja sig med att se på digitala filmer och serier för tillfället. Hur frustrerande det än är för både företag och privatpersoner måste vi alla göra vår lilla del för att förhindra att viruset sprider sig. Underhållning är inte värt någons liv och hälsa.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).