Säsong 2 av Tribes of Midgard ute den 14 december

Den andra säsongen av vikinga-RPG:et Tribes of Midgard kommer ut den 14 december. Säsongen markerar början på ett helt nytt kapitel i spelet och introducerar både en ny boss att slåss mot och en ny biome att utforska. Dessutom kan du nu äntligen simma i spelet.

Den nya säsongen heter Serpent Saga och bygger på vad den första säsongen hade att erbjuda: spelare arbetar sig igenom biomer för att till slut komma till en boss. Fenrir, bossen från den första säsongen, Wolf Saga, finns fortfarande kvar i spelet och om du verkligen vill utmana dig själv kan försöka besegra båda monstren i samma session. Förutom allt detta kommer du även att få tillgång till helt nya vapen och 40 nya runor att låsa upp.

Varvet och båtar

Den nya säsongen får även en ny byggnad som du kan lägga till din vikingaby: Varvet. Precis som andra strukturer i din by måste du arbeta tillsammans med andra spelare för att bygga upp varvet. När den väl är byggd kommer du att kunna konstruera båtar både för att kunna resa runt snabbare och för att få tillgång till områden du inte kunde nå förut. Båtar kommer att vara nödvändiga i Säsong 2 eftersom det nu finns öar att utforska (och plundra). Du kommer dessutom att hitta både försäljare som säljer helt nya varor och helt nya fiender att slåss mot.

Yuletide

Förutom Serpent Saga-innehållet kommer Säsong 2 även att inkludera Yuletide, ett treveckors event med jultema. De som spelar under eventet kommer att få ny kosmetika, ett nytt husdjur och belöningar som vinns genom att delta i någon av de tre tävlingarna.

///

Serpent Saga kommer ut den 14 december och inkluderar både standard- och deluxeversionen av Tribes of Midgard. Det kvittar vilken version av spelet du har: Säsong 2 funkar på båda. Om du väljer att köpa Tribes of Midgard i framtiden kommer Säsong 2 att följa med i köpet.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).