Säsong 5 av Stranger Things går in produktion

Stranger Things har precis påbörjat produktionen på deras femte och sista säsong. Det var egentligen meningen att säsongen ska gå in i produktion förra året, men strejken i Hollywood gjorde att det sköts fram till 2024.

För att fira att produktionen på säsongen har börjat lade Netflix ut ett foto på Twitter där man kan se Millie Bobby Brown (som spelar Eleven), Jamie Campbell Bower (som spelar Vecna och Henry Keel), David Harbour (som spelar Jim Hopper), Charlie Heaton (som spelar Jonathan Byers), Noah Schnapp (som spelar Will Byers), Winona Ryder (som spelar Joyce Byers), Finn Wolfhard (som spelar Mike Wheeler) och showskaparna Matt och Ross Duffer.

Handling?

Det finns ännu inte mycket bekräftat om vad handlingen i säsong 5 kommer att vara, förutom att Vecna fortfarande är ett hot och att den mörka spegeldimension Upside-down, som har varit ett viktigt element i alla säsongerna, nu har läckt över till vår verklighet och är inte längre en hemlighet som våra karaktärer kan hålla. Duffer-bröderna har dessutom avslöjat att säsong 5 kommer att vara ”som om säsong 1 och 4 fick en bebis ihop, en bebis som gick på steroider”. Det sista de har bekräftat är att clichéen ”det var bara en dröm” inte är del av Stranger Things: en populär teori som sprudlade upp redan i säsong 1 var att allt som hade hänt helt enkelt var del av en D&D-kampanj och att seriens sista scen skulle vara att vi ser dem avsluta kampanjen, men detta har Duffer-bröderna valt att debunka redan innan säsongen börjar.

Mänskliga antagonister?

En intressant fråga är om det kommer att finnas någon ”mänsklig fiende” i den här säsongen eller inte (Vecna är mer monster än människa nu, så han räknas inte). I föregående säsonger har ryssarna ofta varit antagonister och i fjärde säsongen fick vi ett smakprov på den moralpanik som svepte över USA på 80-talet, då många med alternativa livsstilar, bland annat folk som spelade rollspel, anklagades för att vara satanister och mördare.

///

Allt vi kan göra är att vänta och se vad bröderna har i åtanke. Håll ögonen öppna efter fler nyheter!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).