SciFiWorld på Svenska Mässan i Göteborg under helgen

Efter nästan fyra år kommer SciFiWorld äntligen tillbaka till Svenska Mässan i Göteborg. SciFiWorld kommer att äga rum den 9-10 december från 10:00 till 18:00. Vuxna betalar 200kr/dag medan barn betalar 100kr/per dag.

SciFiWorld kommer att ha mycket mer utrymme än tidigare år, vilket innebär att de i år har plats för spännande utställningar och en riktig scen för deras cosplay-tävlingar och andra scenaktiviteter. Dessutom är det även 40-års jubileum för Return of the Jedi, som kommer att firas med en AT-ST Walker i naturlig storlek, en Ender Bunker och en Han Solo in Carbinite Dungeon.

På mässan presenteras och säljs det filmprylar, samlarleksaker, TV-spel, Star Wars-artiklar, figur- och kortspel, filmposters, autografer m.m. av utställare från hela världen.

Mässan erbjuder även cosplay-tävlingar och parader, ljussabelträning, utställning av filmföremål i deras naturliga storlek, en Artist Alley, sci-fi-tatueringar, spelzoner, gratis frågestunder med skådespelarna och fotosessioner.

Bland skådespelarna som gästar mässan båda dagarna finns:

  • Anthony Daniels, som spelade C-3PO i alla Star Wars-filmerna. Anthony är den enda skådespelaren som medverkat I samtliga filmer och han är även med i Star Wars TV-serierna Obi-Wan Kenobi och Ahsoka.
  • Carl Weathers, som spelar Greef Karga i Star Wars-serien The Mandalorian, Apollo Creed i Rocky I-IV och Dillon i Predator.
  • Devon Murray, som spelade Seamus Finnigan i alla Harry Potter-filmerna.
  • Stephen Berkoff, som spelade Victor Maitland i Snuten i Hollywood, Podovski i Rambo – First Blood II, General Orlov i James Bond-filmen Octopussy och King Olaf i TV-serien Vikings. Han har även medverkat i filmer som Outland och A Clockwork Orange.
  • Lucinda Jenney, som har medverkat i filmer som Stephen Kings Thinner, Rain Man, 3 from Hell och Battlestar Galactica.
  • Bill Mosley, som spelade Chop Top i Texas Chainsaw Massacre 2 och Otis i Devil’s Rejects, House of 1000 Corpses och 3 from Hell. Han medverkar även i filmer som Night of the Living Dead och Army of Darkness.

///

Ha en rolig helg på SciFiWorld!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).