Sveriges första officiella SM i CS, Dota 2 och Rocket League

Nu på lördag, den 9 december, bjuder Ingka Centres i samarbete med Svenska E-sportförbundet (SESF) in alla e-sportentusiaster till Älmhults Live! Arena för de första officiella SM-finalerna i e-sport någonsin. Julen kommer tidigt i år för alla e-sportare, då de har möjlighet att bevittna åtta lag tävla om den prestigefyllda titeln som svensk mästare i Counter-Strike 2, Rocket League och Dota 2. Utöver finalerna anordnas E-sportens dag, ett späckat gamingevent där både nybörjare och erfarna spelare samlas för att bygga en levande och välkomnande e-sport community.

Om Älvhults Live! Arena

Svenska E-sportförbundet kommer att kora mästare i tre e-sportgrenar: Rocket League, Dota 2 och Counter-Strike 2. De öppna kvalen har arrangerats tillsammans med Svenska E-sportförbundets tävlingspartners Svenska Raketligan (Rocket League), Epulze (Dota 2) och Svenska Elitserien i E-sport (Counter-Strike 2).

Mästerskapsfinalen kommer att livestreamas med publik på plats. Sändningen leds av Fredrik ”Jaegarn” Kempf, landslagets förbundskapten, tillsammans med expertkommentatorer. Sändningen varvas med intervjuer med spelare och inbjudna profiler som ger insikter i e-sportvärlden.

E-sportens dag

Utöver SM-finalerna arrangerar Ingka Centres och SESF E-sportens dag. Eventet, som kommer att äga rum i hjärtat av IKEA, bjuder på en heldag med e-sport för alla. Bland aktiviteterna finns Svenska Landslagets e-sportskola, prova-på-tillfällen, tävlingar och inspirerande föreläsningar från etablerade e-sportare och experter. Besökarna kan spela Rocket League och Counter-Strike 2, delta i e-sporttester och tävla om gamingutrustning från evenemangets partners.

IKEA deltar också genom att designa en del av de studios och områden för meet & greet som finns på plats, visa upp sitt sortiment av gamingprodukter och förse gamers med lämplig utrustning för att göra det de gör bäst, bland annat spelarna i ParaGhost, ett lag där alla har Duchennes muskeldystrofi och Robin ”OneHandedOnly” Andersson, världens bästa CS-spelare med en hand.

Evenemangen ger alla oavsett erfarenhet en chans att uppleva e-sport som ett proffs, med möjligheter att vinna gamingutrustning, landslagströjor och priser från partners, under en dag som handlar om att bygga en stark gemenskap och skapa meningsfulla mänskliga kontakter.

///

För mer information om aktiviteterna och den stora finalen, besök E-sport SM’s hemsida här.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).