SF Studios har börjat producera Vem är du, Mamma Mu?

SF Studios har påbörjat produktionen av barnfilmen Vem är du, Mamma Mu? som handlar om de populära animerade karaktärerna Mamma Mu och Kråkan. Filmen är en uppföljare till den internationellt uppmärksammade filmen Mamma Mu hittar hem, som kommer att ha premiär på svenska biografer den 11 februari 2022. Christian Ryltenius regisserar och Peter Arrhenius står för manus. Filmen kommer att produceras under 2022 och beräknas att släppas på svenska biografer i början av 2023. SF Studios distribuerar filmen i Norden.

Handling

När Mamma Mu blir inspirerad av barnen och vill göra sin alldeles egna musikal, råkar hon ställa till det rejält. Lillebrors älskade nalle försvinner under mystiska omständigheter, och det är Mamma Mus fel. ”Kan du inte bara vara en helt vanlig ko?” undrar hennes vän Kråkan. ”Då händer ingenting!” Men det är ju precis det Mamma Mu vill undvika. Hon älskar när det händer saker! Bara inte så sorgliga saker. Tillsammans börjar Mamma Mu och Kråkan följa spåren efter den saknade nallen.

Bakom filmen

Regissör till både Mamma Mu hittar hem och Vem är du, Mamma Mu? är Christian Ryltenius (tre Bamse-filmer, Pelle Svanslös) och manusförfattare är Peter Arrhenius (Clark, Julkalendern Mirakel). SF Studios producerar och distribuerar filmen med producent Filippa Torstensson.

Mamma Mu

Sagan om Mamma Mu och Kråkan började i ett radioprogram av Jujja och Tomas Wieslander 1984 och de kvicka, sarkastiska men samtidigt varma karaktärerna blev en omedelbar succé. På 1990-talet kunde vi för första gången se hur det omaka paret såg ut, gestaltade av den populära illustratören Sven Nordqvist, när de gjorde sitt intåg i bokhyllorna hos barn över hela världen. Sedan dess har det hunnit bli hela 17 böcker som har blivit översatta till 36 språk. SF Studios gjorde film av karaktärerna för första gången 2008. SF Studios lanserar nu i februari 2022 filmen Mamma Mu hittar hem på svenska biografer och i början på 2023 släpps den uppföljande filmen Vem är du, Mamma Mu?.

Om Jill Johansson 387 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).