Skräckfilmen Smile slår rekord i svenska biografer

Skräckfilmen Smile, som fick biopremiär den 30 september ligger efter helgens biobesök etta på biotoppen och är den film som ökat mest, i både biobesök och intäkter, sin andra helg jämfört med premiärhelgen i modern (digital) tid.

Totalt 47 460 svenskar har sett filmen, varav 27 515 under helg två. Det är en ökning till mer än dubbla antalet biobesökare (124%) jämfört med premiärhelgens 12 310 biobesök. Det är även den största procentuella ökningen en film gjort, från premiärhelg till helg två, under de 10 år som bio varit helt digitalt.

”Skräckfilm är en väldigt populär filmgenre i Sverige och det är fantastiskt roligt att se att Smile blivit så populär bland biobesökarna. Att gå från plats 4 till plats 1 på biotoppen är unikt och på det sätt som SMILE gjorde det genom att bli filmen alla måste se är helt otroligt. Vi är oerhört glada och stolta över att så många valt att se Smile på bio,” säger Zoran Slavic, VD för UIP Sverige.

Handling

Efter att ha blivit vittne till en bisarr, traumatisk incident som involverar en patient, börjar Dr. Rose Cotter (Sosie Bacon) uppleva skrämmande händelser som hon inte kan förklara. 

När en överväldigande skräck börjar ta över hennes liv, måste Rose konfrontera sitt oroande förflutna för att överleva och undkomma sin fasansfulla nya verklighet.

Bakom kulisserna

Smiles manus och regi är gjord av Parker Finn. Marty Bowen, Wyck Godfrey, Isaac Klausner, Robert Salerno och Adam Fishbach har alla hjälpts åt att producera, med Fishbach som exekutiv producent.

Skådespelare

Sosie Bacon (Mare of Easttown) spelar huvudrollen som doktorn Rose Cotter. Med sig har hon bl. a. Jessie. T. Usher (The Boys) som Trevor, Kyle Gallner (Scream) som Joel, Robin Weigert (Deadwood) som doktorn Madeline Northcott, Caitlin Stasey (Tomorrow, When the War Began) som Laura Weaver, Kal Penn (Harold & Kumar Go to White Castle) som doktor Morgan Desai och Rob Morgan (Mudbound) som Robert Talley.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).